ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνια ζητούν οι ξενοδόχοι

καμπάνια-ζητούν-οι-ξενοδόχοι-428710

Κατεπείγον αίτημα για να προσελκύσουν τους τουρίστες που ταξιδεύουν οδικώς

Συντονισμένες προσπάθειες καταβάλουν οι ξενοδόχοι της περιοχής μας, προκειμένου να κερδηθεί το χαμένο έδαφος, μέσα από έξτρα διαφημιστική καμπάνια και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση του τουριστικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα, οι ξενοδόχοι της περιοχής μας προτίθενται να υποβάλουν τις προσεχείς ημέρες αίτημα στο Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν διαφημιστική καμπάνια, με στόχο να τονωθεί το ενδιαφέρον για τις περιοχές που είναι προσβάσιμες οδικώς.

«Στόχος μας είναι να οργανώσουμε ένα ευχαριστήριο σε όλους τους επισκέπτες οι οποίοι μας έχουν προτιμήσει και έχουν έρθει παρόλη την κρίση, για να μπορέσουμε να αντισταθμίσουμε λίγο τη δύσκολη κατάσταση» αναφέρει αυτολεξεί ο Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Την ίδια στιγμή ο ίδιος κάνει λόγο για «πλήρη καταστροφή στον τουρισμό της Μαγνησίας» λόγω του κλίματος αβεβαιότητας που κυριαρχεί παντού, ενώ τονίζει παράλληλα ότι όλοι οι ξενοδόχοι αναμένουν τις εξελίξεις.

Προβλέψεις είναι μάλλον αδύνατο να γίνουν, υπό τις παρούσες συνθήκες, διότι «έχει χαθεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των τουριστών, άρα λοιπόν αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να προλάβουμε τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και κάποιους οι οποίοι θα αποφασίσουν να κάνουν διακοπές» υπογραμμίζει ο κ. Ζαφείρης.

Παρήγορο είναι, ωστόσο, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις στις προκρατήσεις του Αυγούστου αλλά ανησυχητικό το ότι δεν γίνονται, δυστυχώς, νέες κρατήσεις.

«Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι από τις αρχές Απριλίου άρχισε να μειώνεται η ροή, με αποκορύφωμα τις δύο τελευταίες εβδομάδες του δημοψηφίσματος, που δεν υπάρχει καθόλου ροή κρατήσεων. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμε τους πελάτες που χάσαμε. Το θεωρώ πολύ δύσκολο αλλά επειδή είμαι αισιόδοξος, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια» σημειώνει ο ίδιος.

Η καμπάνια που ζητούν οι ξενοδόχοι είναι σε πρώτη φάση «αυτό που μπορεί να γίνει» υπογραμμίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων, τονίζοντας ότι «είναι η μοναδική σκέψη που έχουμε αυτή τη στιγμή, για να μπορέσουμε να επιτύχουμε κάτι».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου