ΤΟΠΙΚΑ

Επιτροπή διαχείρισης κρίσης ζητούν οι ξενοδόχοι

επιτροπή-διαχείρισης-κρίσης-ζητούν-ο-434547

Επιτακτική ανάγκη η υλοποίηση του κοινού αιτήματος για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του τουρισμού

Την αναγκαιότητα υλοποίησης ενός πάγιου αιτήματος, συνώνυμου με τη συγκρότηση επιτροπής διαχείρισης κρίσης υπογραμμίζουν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, επισημαίνοντας ότι με δεδομένες τις υπάρχουσες συνθήκες, αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Η κοινή πρόταση που είχε διατυπωθεί εγγράφως στους αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης με θέμα την τουριστική ανάπτυξη της Μαγνησίας, επαναδιατυπώνεται, σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται ρευστή και ιδιαίτερα δύσκολη για τους ξενοδόχους και τον τουρισμό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, υπογραμμίζει ότι «πάγιο αίτημα είναι για όλους τους ξενοδόχους η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων, η οποία δεν υπάρχει. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και έχουμε ως στόχο να επαναφέρουμε το ίδιο αίτημα, σε όλους τους αρμόδιους φορείς».

Ο κ. Ζαφείρης επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη επιτροπή πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα, τόσο σε επίπεδο κράτους, όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με συντονισμένες κινήσεις η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να υπάρχει παράλληλα ένας φορέας που θα διαχειρίζεται όλα τα θέματα που απασχολούν επαγγελματίες και πολίτες, με στόχο την άμεση εξεύρεση λύσης.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας τονίζει παράλληλα ότι οι θέσεις που διατυπώνουν εγγράφως προς την πολιτεία τόσο οι Ενώσεις Ξενοδόχων όσο και η πανελλήνια Ομοσπονδία είναι τεκμηριωμένες και σε κάθε περίπτωση στοιχειοθετούν προτάσεις, με στόχο την επίλυση διαφόρων θεμάτων. Η παραπάνω πρόταση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα προαναφερθέντα και όπως υπογραμμίζει ο κ. Ζαφείρης «αποτελεί επιτακτική ανάγκη, πολύ περισσότερο σήμερα, με την κρίση που έχει δημιουργηθεί».

Στο μεταξύ, οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των τουριστών, ενημερώνοντάς τους για τα ΑΤΜ από τα οποία μπορούν να κάνουν ανάληψη χρημάτων. Παράλληλα, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να είναι ευχάριστη η διαμονή των ξένων τουριστών, οι οποίοι επιλέγουν τη Μαγνησία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ έχει δοθεί παράλληλα οδηγία προς τους επαγγελματίες, να δέχονται τις πιστωτικές κάρτες, διευκολύνοντας τη διαμονή των επισκεπτών, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Ολοι οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για «παγωμένες» κρατήσεις από το εξωτερικό, γεγονός που δείχνει ότι οι τουρίστες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Οι ελπίδες των ξενοδόχων επικεντρώνονται στον Αύγουστο, με την προσδοκία της τόνωσης της κίνησης, μόλις ομαλοποιηθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ανάλογες θέσεις διατυπώνουν την ίδια στιγμή και οι ξενοδόχοι των νησιωτικών περιοχών, οι οποίοι κάνουν λόγο για πάγωμα των νέων κρατήσεων, αλλά και μια γενικότερη κατάσταση αναμονής, που εντείνει την αγωνία των επαγγελματιών, στο σύνολό τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου