ΤΟΠΙΚΑ

Προσωρινή άνοδος της θερμοκρασίας

προσωρινή-άνοδος-της-θερμοκρασίας-435069

Ευεργετικό χαρακτηρίζεται το βοριαδάκι που πνέει στην περιοχή μας

Αισθητή κάνει πλέον την παρουσία του το καλοκαίρι, με τη θερμοκρασία να ακολουθεί προσωρινή ανοδική πορεία, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν έχουν τα χαρακτηριστικά του καύσωνα.

Σήμερα, Τετάρτη, αναμένονται και πάλι υψηλές θερμοκρασίες, με τις μέγιστες τιμές, μεταξύ 35 και 36 βαθμών Κελσίου, να σημειώνονται στην περιοχή του Βελεστίνου, που εκπροσωπεί την ηπειρωτική πλευρά της Μαγνησίας. Ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ το ελαφρύ βοριαδάκι που πνέει, θα διατηρήσει τη θερμοκρασία σε χαμηλότερα επίπεδα στο Βόλο, μεταξύ 34 και 35 βαθμών Κελσίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές, δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερα.

Αύριο Πέμπτη, εξάλλου, αναμένεται να σημειωθούν λίγες συννεφιές, ενώ παράλληλα υποχωρεί η θερμοκρασία κατά 1 με 2 βαθμούς, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται γύρω στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή θα σημειωθεί περισσότερη συννεφιά, με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ είναι ορατό το ενδεχόμενο πρόσκαιρης βροχής στο Πήλιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση κατά 1 με 2 μονάδες, δεδομένου ότι θα ενισχυθεί το βοριαδάκι, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται γύρω στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου, στην περιοχή μας.

Στο μεταξύ, αναμένεται να εξασθενήσουν οι άνεμοι το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος, ενώ προβλέπεται να σημειωθεί και νέα άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία την Κυριακή θα αγγίξει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για προσωρινή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα παρουσιάσει διακυμάνσεις, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθεί καύσωνας στην περιοχή μας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου