ΣΠΟΡΑΔΕΣ

6.000 ετεροδημότες ταξίδεψαν χθες με πλοία, λεωφορεία και τρένα

6-000-ετεροδημότες-ταξίδεψαν-χθες-με-πλοί-438013

6.000 ετεροδημότες ταξίδεψαν χθες με πλοία, λεωφορεία και τρένα

Περισσότερα από 6.000 άτομα ταξίδεψαν χθες από το Βόλο σε διάφορα σημεία της Μαγνησίας, χερσαίας και νησιωτικής, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, προκειμένου να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα, ενώ η γενική εικόνα χαρακτηρίζεται μάλλον υποτονική, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν περισσότερα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφηκαν από το Λιμεναρχείο, χθες ταξίδεψαν 765 άτομα συνολικά από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τους τουριστικούς πράκτορες να κάνουν λόγο για κίνηση μικρότερη των προσδοκιών τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών ήταν αλλοδαποί τουρίστες και αρκετοί λιγότεροι οι ετεροδημότες που αποφάσισαν τελικά να ταξιδέψουν στον τόπο καταγωγής τους, προκειμένου να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα. Η γενικότερη ακτοπλοϊκή κίνηση χαρακτηρίζεται αρκετά μειωμένη το τελευταίο διάστημα, ειδικότερα την τελευταία εβδομάδα, και κατά συνέπεια ανάλογα δεδομένα καταγράφηκαν και χθες, ανήμερα του δημοψηφίσματος.

Παράλληλα υπολογίζονται σε 5.000 οι ετεροδημότες που ταξίδεψαν, αντίστοιχα, χθες με τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ από το Βόλο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, ανά τη Μαγνησία και την Ελλάδα γενικότερα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, χθες πραγματοποιήθηκαν, ειδικότερα, 18 δρομολόγια από το Βόλο προς την Αθήνα, 12 δρομολόγια προς τη Θεσσαλονίκη και δεκάδες ακόμη σε διάφορες πόλεις, με μέση χωρητικότητα 50 άτομα ανά δρομολόγιο. Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Κολυνδρίνης χαρακτηρίζει «υποτονική τη χθεσινή κίνηση, σε σύγκριση με τα δεδομένα άλλων εποχών» αποδίδοντας την απροθυμία του κόσμου να μετακινηθεί, σε καθαρά οικονομικούς λόγους.

Σε 300 άτομα ανέρχονται, παράλληλα, τα άτομα που ταξίδεψαν χθες με το τρένο από το Βόλο και κατεύθυνση προς διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Τα δρομολόγια ήταν τα συνήθη προγραμματισμένα, ενώ σε ορισμένα τρένα που κινήθηκαν από τη Λάρισα προς την Αθήνα, είχαν προστεθεί περισσότερα βαγόνια, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Δεν έχει προσδιοριστεί ο αριθμός των ετεροδημοτών ψηφοφόρων και των τουριστών αντίστοιχα, που ταξίδεψαν χθες με το τρένο, ενώ όπως επισημαίνεται, κάθε ημέρα υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά κίνησης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου