ΤΟΠΙΚΑ

Κτυπούν τις πόρτες ναών

κτυπούν-τις-πόρτες-ναών-440321

Στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας δεκάδες Βολιώτες ζητούν τη βοήθεια των ιερέων

Στην κατεύθυνση των ενοριακών ναών στρέφεται το βλέμμα δεκάδων Βολιωτών οι οποίοι λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, έχουν βρεθεί ξαφνικά αντιμέτωποι με αναπάντεχα οικονομικά προβλήματα. Νέες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο τις τελευταίες μέρες, προστίθενται στις ήδη καταγεγραμμένες, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό και κλίμα ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το Σπίτι Γαλήνης της Μεταμόρφωσης, το οποίο παρατείνει εκτάκτως τη λειτουργία του, διένειμε περί τις 70 μερίδες προχθές και 100 περίπου μερίδες φαγητού χθες, αξιοποιώντας τις δωρεές τροφίμων που δέχτηκε πρόσφατα από ενορίτες. «Πήραμε τη συγκεκριμένη απόφαση λόγω των αιτημάτων που δεχτήκαμε τις τελευταίες μέρες και θεωρήσαμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, προσφέροντάς τους έστω ένα πιάτο ζεστό φαγητό» όπως αναφέρει ο προϊστάμενος του ναού π. Ιωάννης Παππάς. Ο ίδιος κληρικός υπογραμμίζει ότι έρχονται νέες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν ανάγκη βοήθειας, οι οποίοι αναφέρουν ότι δεν έχουν χρήματα ούτε για το μεσημεριανό φαγητό.

Οι ανάγκες και τα αιτήματα αυξάνονται και στο Σπίτι Γαλήνης της Ευαγγελίστριας, όπου σιτίζονται καθημερινά περί τα 145 άτομα. Ο προϊστάμενος του ναού π. Κωνσταντίνος Αυγέρης αναφέρει ότι έρχονται νέες περιπτώσεις ανθρώπων στο ναό τις τελευταίες μέρες ζητώντας βοήθεια. «Καλύπτουμε με πολύ μεγάλη προσπάθεια τις ανάγκες του ναού και καταβάλλουμε προσπάθειες, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τα αναγκαία για τα καθημερινά γεύματα των απόρων» αναφέρει ο π. Κωνσταντίνος.

Ανάλογα αιτήματα διατυπώνονται και από ενορίτες του Αγίου Κωνσταντίνου, οι οποίοι ζητούν είτε χρήματα είτε τρόφιμα. «Τις τελευταίες μέρες έχουμε αιτήματα ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και τους συνδράμουμε με τρόφιμα στο βαθμό των δυνατοτήτων μας» όπως αναφέρει ο π. Δημήτριος Κατσιφός, προϊστάμενος του ναού, ο οποίος εκτιμά ότι ενδεχομένως θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση των αιτημάτων από το Σεπτέμβριο και γι’ αυτό το λόγο θα αναζητηθούν τρόποι για την αντιμετώπισή τους.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου π. Στέργιος Τζήμκας, αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται αύξηση των αιτημάτων για βοήθεια αλλά λόγω των ειδικών συνθηκών υπάρχει διάχυτος προβληματισμός και σκέψεις για ενδεχόμενη παράταση της λειτουργίας του Σπιτικού Γαλήνης, η οποία θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις των επόμενων ημερών. Στο μεταξύ δίνονται τρόφιμα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και αναζητούνται τρόποι για τη βοήθεια όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ανάλογη εικόνα παρατηρείται, εξάλλου, και στην ενορία Κοσμά του Αιτωλού, με δεκάδες νέες περιπτώσεις ανθρώπων να ζητούν τρόφιμα, προκειμένου να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες που έχουν εμφανιστεί, όπως αναφέρει ο προϊστάμενος του ναού π. Στέφανος Παπαγεωργίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου