ΤΟΠΙΚΑ

Πτώση στα ταξιδιωτικά γραφεία ~ Σε απόγνωση οι επαγγελματίες (εικόνες)

πτώση-στα-ταξιδιωτικά-γραφεία-σε-απόγ-441892

Ακυρώσεις έχουν σημειωθεί σε αρκετές εκδρομές που ήταν προγραμματισμένες αρχές Ιουλίου

Εξαιρετικά δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις της τρέχουσας περιόδου για τους ιδιόκτητες ταξιδιωτικών γραφείων, οι οποίοι κάνουν λόγο για απανωτές ακυρώσεις και επιστροφές προκαταβολών σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι περισσότεροι Ελληνες οι οποίοι επρόκειτο να συμμετάσχουν σε εκδρομές που ήταν προγραμματισμένες το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου είτε ακυρώνουν το ταξίδι είτε το αναβάλλουν προσωρινά, αναμένοντας τις εξελίξεις.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οπως αναφέρει ο Θανάσης Μούτσιος, ιδιοκτήτης τοπικού τουριστικού γραφείου, χθες επέστρεψε τις προκαταβολές 40 Βολιωτών οι οποίοι επρόκειτο να πραγματοποιήσουν εκδρομή, γεγονός που συνεπάγεται για τον ίδιο απώλεια ποσού που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ και προορίζονταν για την κάλυψη διαφόρων υποχρεώσεων. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ίδιος επαγγελματίας διατυπώνει τον έντονο προβληματισμό του, κάνοντας λόγο για «καταστροφή για τους επαγγελματίες του κλάδου», παρά το γεγονός ότι η αρχική εικόνα έως την έναρξη της σεζόν, ήταν ιδιαίτερα ευοίωνη. Οι περισσότεροι εκδρομείς είναι συνταξιούχοι, και κατά συνέπεια η ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά το διάγγελμα του δημοψηφίσματος, αποτελεί τροχοπέδη για τα επαγγέλματα του τουρισμού.

Ανάλογη εικόνα μεταφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ευαγγελία Κορωναίου, η οποία αναφέρει ότι οι ακυρώσεις επικεντρώνονται στο τρέχον διάστημα και κυρίως στις εκδρομές που ήταν προγραμματισμένες για το πρώτο δωδεκαήμερο του Ιουλίου. «Επιστρέψαμε τις προκαταβολές σε λίγες περιπτώσεις, διότι οι περισσότεροι εκφράζουν την επιθυμία να ταξιδέψουν σε μεταγενέστερη χρονική περίοδο στη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν θα ηρεμίσουν τα πράγματα» όπως αναφέρει η ίδια. Οι περισσότεροι εκδρομείς είναι νέα ζευγάρια, ελάχιστες οικογένειες και ακόμη λιγότεροι ηλικιωμένοι, ενώ όπως υπογραμμίζει η κ. Κορωναίου, οι περισσότεροι ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και ελάχιστοι, αντίστοιχα, στο εξωτερικό. Η κατάσταση είναι δύσκολη και αβέβαιη για όλους, ενώ όπως σημειώνει η ίδια επιχειρηματίας «είμαστε οι πρώτοι που θα πληγούμε από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με απρόβλεπτες εξελίξεις για όλους».

Η εικόνα είναι λίγο ως πολύ η ίδια για όλους, ενώ όπως υπογραμμίζει ο Κλεομένης Μούτσιος στο σημείο αυτό «η εικόνα είναι απογοητευτική για όλους. Την τελευταία, ειδικά εβδομάδα, μετά τις εξελίξεις, όποια εκδρομή είχε κλειστεί από συλλόγους, έχει ακυρωθεί και όσοι πελάτες έχουν κάνει κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, σκέφτονται αν θα ταξιδέψουν». Οι ακυρώσεις ξεκίνησαν ήδη από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενώ όπως τονίζει ο κ. Μούτσιος δεν χρειάστηκε να επιστρέψει προκαταβολές, διότι δεν υπήρχαν στην ατζέντα του οργανωμένες εκδρομές, οι οποίες ακυρώθηκαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σχολιάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί του, ο ίδιος επαγγελματίας αναφέρει ότι «είναι πολύ δύσκολη και απογοητευτική η κατάσταση για όλους. Προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα από τη αισιόδοξη πλευρά τους, αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο θα είναι σε θέση οι πελάτες μας να ταξιδέψουν, και κυρίως οι συνταξιούχοι, με την κατάσταση που υπάρχει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου