ΤΟΠΙΚΑ

Σπουδές με επαγγελματική εξέλιξη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

σπουδές-με-επαγγελματική-εξέλιξη-στο-443511

Περισσότεροι από 1.300 Ελληνες αποφοίτησαν κατά την περσινή Ακαδημαϊκή χρονιά

Το υψηλό επίπεδο σπουδών, οι προοπτικές άμεσης επαγγελματικής εξέλιξης και οι επιμέρους δράσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, από το οποίο αποφοίτησαν 5.500 φοιτητές από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων 1.350 από την Ελλάδα, παρουσιάστηκαν χθες στο Βόλο.

Αρκετοί ενδιαφερόμενοι παρευρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Domotel Ξενία Βόλου, παρουσία του Ανδρέα Μακρή, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών υποθέσεων, της Κυπρούλας Μακρή, προέδρου της Επιτροπής στήριξης των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και του Ανδρέα Τζονή, λειτουργού του γραφείου εισδοχής.

Το Πανεπιστήμιο είναι πλήρως αναγνωρισμένο τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα και προσφέρει μια «ποικιλία αναγνωρισμένων προγραμμάτων τόσο προπτυχιακών, μεταπτυχιακών όσο και διδακτορικών σε όλους τους τομείς και τα γνωστικά αντικείμενα, ξεκινώντας από κοινωνικές σπουδές, νομικές σπουδές, θετικές επιστήμες, προγράμματα επιστημών υγείας, ιατρικής και πολλά ακόμη» όπως ανέφερε ο Αντιπρύτανης.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι πολλοί φοιτητές παρακολουθούν προγράμματα μεταπτυχιακά, είτε συμβατικά είτε εξ αποστάσεως. Οπως ανέφερε ο κ. Μακρής «υπάρχει μονάδα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ιδιαίτερα στα μεταπτυχιακά, στα οποία φοιτούν 600 περίπου Ελληνες φοιτητές». Στο σύνολό τους τα μεταπτυχιακά, συμβατικά και εξ αποστάσεως, είναι περίπου 35 και καλύπτουν όλο το φάσμα των γνωστικών αντικειμένων, προκειμένου ο καθένας να βρίσκει αυτό που τον ενδιαφέρει.

Το Πανεπιστήμιο ανήκει στο διεθνή οργανισμό Laureate International Universities, ο οποίος κατέχει περίπου 80 Πανεπιστήμια 250 Πανεπιστημιουπόλεις σε όλο τον κόσμο με περίπου1 εκ φοιτητές. Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών υποθέσεων έκανε λόγο για «ένα κολοσσό πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που έχει ως κατευθυντήρια γραμμή την άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας». Κατά συνέπεια εξασφαλίζεται άμεσα η επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων στο αντικείμενο της πρώτης επιλογής τους.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο Πανεπιστήμιο υπάρχει ειδικό γραφείο, το οποίο φροντίζει για την εξέλιξή τους στο πεδίο της εργασίας, βοηθώντας τους παράλληλα να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε διαδικασίες όπως η συνέντευξη, η κατάρτιση βιογραφικού κλπ. Παράλληλα, παρέχεται στήριξη σε φοιτητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, προκειμένου να αναπτύξουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Το επίπεδο διαβίωσης και διατροφής είναι υψηλό, οι τιμές ιδιαίτερα συμφέρουσες, ενώ το ετήσιο κόστος σπουδών κυμαίνεται κατά μέσο όρο μεταξύ 5.500 – 6.000 ευρώ, με διακυμάνσεις αναλόγως του αντικειμένου των σπουδών, ενώ τηρείται απαρέγκλιτα το πρόγραμμα σπουδών, που διαρκεί τέσσερα χρόνια.

Οι αιτήσεις για εγγραφή υποβάλλονται οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, οι εγγραφές του Σεπτεμβρίου έχουν ήδη ξεκινήσει και από τη στιγμή που υποβάλει αίτημα ο κάθε φοιτητής, έχει τη διαρκή συνδρομή ενός Ακαδημαϊκού συμβούλου, καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα www.euc.ac.cy ή να αποστείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] αντίστοιχα.

Κλείνοντας ο κ. Μακρής, τόνισε ότι «το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή τόσο για σπουδές όσο και ειδικότερα για να σπουδάσουν οι ενδιαφερόμενοι το αντικείμενο που αποτελεί την πρώτη τους επιλογή, με τις συνθήκες που θα επιθυμούσαν να σπουδάσουν».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου