ΤΟΠΙΚΑ

Το «Golden Iris» στο Βόλο ~ Πλωτή πολιτεία 147 μέτρων

το-golden-iris-στο-βόλο-πλωτή-πολιτεία-147-μέτρω-473690

Είκοσι οκτώ αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αναμένονται έως το τέλος του χρόνου

Βλέμματα θαυμασμού απέσπασε το μήκους 147 μέτρων κρουαζιερόπλοιο «Golden Iris» που κατέπλευσε προχθές το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 816 επιβάτες και 318 άτομα πλήρωμα. Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο, που φέρει σημαία Παναμά, συγκαταλέγεται στις 28 προγραμματισμένες αφίξεις, οι οποίες αναμένονται έως το τέλος του χρόνου.

Το «Golden Iris» πραγματοποιεί μεγάλο ταξίδι με αφετηρία και σημείο τερματισμού τη Χάιφα, έχοντας ως ενδιάμεσους σταθμούς την Κρήτη, την Ιταλία, την Κροατία, τον Πειραιά, το Βόλο, τη Μύκονο και άλλα λιμάνια της Μεσογείου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών, 783 συνολικά, προέρχονται από το Ισραήλ, 18 από την Αμερική, ενώ καταγράφονται παράλληλα 1 Αυστραλός, 4 από την Αργεντινή, 4 Αγγλοι, 1 Γερμανός, 1 Πολωνός, 2 Σουηδοί και 1 από την Ουρουγουάη.

Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου προχθές στις 8.30 το πρωί και απέπλευσε στις 7 μ.μ. με προορισμό τη Μύκονο. Στο μεταξύ, οι ξένοι τουρίστες είχαν την ευκαιρία να κινηθούν προς τα Μετέωρα, τη Μακρινίτσα αλλά και το κέντρο του Βόλου, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων είναι εμφανής η αυξητική τάση στον τουρισμό κρουαζιέρας, καθώς το λιμάνι του Βόλου έχει τεθεί στο διεθνή χάρτη, μεταξύ άλλων δημοφιλών σταθμών, οι οποίοι είναι προσεγγίσιμοι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στη διάρκεια του καλοκαιριού, αναμένονται είκοσι οκτώ ακόμη αφίξεις έως και τις 17 Δεκεμβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται ο κύκλος της φετινής χρονιάς.

Κατά γενική ομολογία, ο τουρισμός κρουαζιέρας είναι μια από τις εναλλακτικές μορφές που συμβάλλουν στην πολυπόθητη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν και ως εκ τούτου χαρακτηρίζεται ως «τονωτική ένεση» για την τοπική οικονομία.

Το λιμάνι του Βόλου έχει συμπεριληφθεί για πρώτη φορά μεταξύ των προορισμών των κρουαζιερόπλοιων σε ετήσια βάση, ενώ στους στόχους και τις πρωτοβουλίες των ιθυνόντων, καταγράφεται η διερεύνηση των προοπτικών εδραίωσης του παραπάνω προγράμματος και στο μέλλον.

Στο μεταξύ, στην υποδοχή του κάθε κρουαζιερόπλοιου, αναμένουν τους επισκέπτες εργαζόμενοι στον τομέα τουρισμού του Δήμου Βόλου, διανέμοντας πληροφοριακό υλικό της πόλης, που περιλαμβάνει χάρτη, οδηγό για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία, το τρενάκι, τις παραλίες, οτιδήποτε έχει σχέση με το τουριστικό προϊόν, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με διάφορους φορείς της περιοχής μας.

Οι τουρίστες λαμβάνουν τις αντίστοιχες πληροφορίες για το Βόλο, τα μνημεία, το Μουσείο και τα αξιοθέατα, ενώ ζητούμενο παραμένει η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μαγνησίας σε διεθνές επίπεδο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου