ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δραστήρια ξενοδόχος πρόεδρος της Ενωσης Αλοννήσου

δραστήρια-ξενοδόχος-πρόεδρος-της-ενω-475279

Πρωτοβουλίες της Ζωής Βαφίνη για συνεργασία των νησιών και ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού

Στην κατεύθυνση της συνεργασίας των νησιών και της διεύρυνσης της τουριστικής σεζόν μέσα από εναλλακτικές δράσεις τουρισμού, στρέφεται το ενδιαφέρον και οι προσπάθειες της νέας προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Ζωής Βαφίνη. Η νεοεκλεγείς πρόεδρος, η οποία παρέλαβε τη σκυτάλη από τον Κώστα Ευσταθίου, έχοντας προηγούμενη θητεία ως μέλος του Δ.Σ., υπογραμμίζει, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι «αυτό που έχουμε καταλάβει ως ξενοδόχοι, ως επιχειρηματίες της περιοχής, είναι ότι οι πληρότητες και η αειφορία στον τουρισμό μας, εξαρτώνται από τις εναλλακτικές μορφές, οι οποίες συνθέτουν, άλλωστε, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Αλοννήσου».

Παράλληλα η ίδια εκτιμά ότι έχει ήδη επιτευχθεί πολύ σημαντικό έργο διότι «τα προγράμματα φιλοξενίας δημοσιογράφων από το εξωτερικό, που πραγματοποιούνται τακτικά στο νησί, έχουν συμβάλει στην προβολή της Αλοννήσου και γι’ αυτό το λόγο σκοπεύουμε να τα συνεχίσουμε».

Ηδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία διοργάνωσης μιας σειράς από press trips στη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξελικτική φάση ο σχεδιασμός, ο οποίος επικεντρώνεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. «Η προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι αυτή που θα μας δώσει τις επιθυμητές πληρότητες, αλλά επειδή ο αριθμός των κλινών που διαθέτουμε ως νησί δεν είναι πολύ μεγάλος, προσβλέπουμε περισσότερο στην αύξηση της τουριστικής περιόδου, η οποία φέτος, λόγω της πολιτικής κατάστασης έχει μειωθεί χρονικά» όπως υπογραμμίζει η δραστήρια ξενοδόχος.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτυχθεί επικοινωνία με μεγάλα γραφεία της Μεγάλης Βρετανίας, τα οποία προωθούν τον περιπατητικό τουρισμό, με την προοπτική να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η συγκεκριμένη δραστηριότητα στο νησί.

Παράλληλος στόχος της νέας προέδρου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας με τα διπλανά νησιά «γιατί θεωρώ ότι οι Σποράδες είναι μια ενότητα που πρέπει να έχει μια κοινή πολιτική σε ορισμένα θέματα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ηδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με την αντίστοιχη Ενωση Ξενοδόχων της Σκοπέλου, με την οποία «ανταλλάσουμε πληροφορίες και ευελπιστώ ότι στη διάρκεια της θητείας μου, θα καταφέρουμε να συνεργαστούμε καλύτερα, διοργανώνοντας, ενδεχομένως, παρουσιάσεις στο εξωτερικό από κοινού» υπογραμμίζει η πρόεδρος των ξενοδόχων Αλοννήσου.

Παρά τις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τη δεδομένη χρονική περίοδο οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό, οι οποίοι μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και τον ίδιο προβληματισμό σε σχέση με το μέλλον, συνεχίζουν τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση της εξέλιξης, μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν κοινή στόχευση και όραμα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου