ΤΟΠΙΚΑ

220 συμβολαιογράφοι αγωνιούν ~ Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην πολιτεία

220-συμβολαιογράφοι-αγωνιούν-κρούουν-τ-477181

Βασικά αιτήματα η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και της γραφειοκρατίας υπογραμμίζει ο επανεκλεγείς πρόεδρος Γ. Κόνσουλας

Η μεσοσταθμική μείωση 50% των αμοιβών των συμβολαιογράφων και η δραματική μείωση της κίνησης στα συμβολαιογραφικά γραφεία σε ποσοστό 80% σε σύγκριση με πέρυσι, είναι δύο από τα βασικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας, Γιάννης Κόνσουλας και τα μέλη του νέου Δ.Σ.

Οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα, δίνουν το «πράσινο φως» στο Βολιώτη συμβολαιογράφο να συνεχίσει από σήμερα τη θητεία του, ως πρόεδρος του Συλλόγου, θέτοντας στο επίκεντρο των προσπαθειών του τη διευθέτηση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα.

Τα βασικά θέματα που απασχολούν τα 220 μέλη του Συλλόγου είναι το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ και της γραφειοκρατίας, που δυσχεραίνoυν την καθημερινότητα όχι μόνο των επαγγελματιών, αλλά και των πολιτών γενικότερα. «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος, που πρέπει να καταργηθεί. Η γραφειοκρατία που επικρατεί, από την άλλη πλευρά, στον επαγγελματικό μας χώρο, έχει οδηγήσει σε συνδυασμό και με την οικονομική κρίση, στην ερήμωση των γραφείων μας» υπογραμμίζει ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας.

Τα δύο παραπάνω αιτήματα τέθηκαν, εξάλλου, υπόψη της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα μήνα περίπου, παρουσία του κ. Κόνσουλα, ο οποίος τονίζει ότι «στη συνάντηση εκθέσαμε αναλυτικά όλες τις θέσεις μας, για θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Οχι συντεχνιακά ζητήματα. Δεν θέσαμε οτιδήποτε αφορά εμάς, αλλά θέματα που αφορούν το σύνολο, προκειμένου να απελευθερωθούν οι συναλλαγές και να έρθει ανάπτυξη στο χώρο του ακινήτου».

Τα ίδια θέματα θα επιδιώξουν να επαναφέρουν στο προσκήνιο οι συμβολαιογράφοι της Μαγνησίας, σημειώνοντας ότι «το ζητούμενο για μας είναι ουσιαστικά η αναθέρμανση της οικοδομής, που είναι ένας κλάδος που απασχολεί πάνω από 150 επαγγέλματα». Επιπροσθέτως, ο κ. Κόνσουλας υπενθυμίζει ότι «η οικοδομή, μαζί με τον τουρισμό και τη ναυτιλία ήταν ένας βασικός πυλώνας της Ελληνικής οικονομίας, ενώ το ήμισυ του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος που έχουμε χάσει τα χρόνια της κρίσης, προέρχεται από την έλλειψη οικοδομικής δραστηριότητας».

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος εκπροσωπεί τους συμβολαιογράφους και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας και επιπροσθέτως των Γρεβενών και της Κοζάνης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα και μοιράζονται κοινές αγωνίες.

Οπως υπογραμμίζει στο σημείο αυτό ο κ. Κόνσουλας «στόχος μας είναι να προσφέρουμε στο σύνολο, για το καλό και του κλάδου και της κοινωνίας και των φορολογούμενων πολιτών ουσιαστικά, γιατί πολλές φορές ήμασταν αντίθετοι σε νόμους και αποφάσεις με τις οποίες επιβαρύνονταν οικονομικά ο φορολογούμενος πολίτης και ιδιαίτερα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης».

Το νέο Δ.Σ.

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε προχθές, Δευτέρα 8η Ιουνίου, το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα. Η σύνθεσή του έχει ως εξής: Πρόεδρος: Ιωάννης Κόνσουλας, Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Παπαστεργίου, Γεν. Γραμματέας: Σταμάτιος Δημητριάδης, Ταμίας: Θεανώ Ζάγουρα,

Μέλη: Χρήστος Τσιαμούρας, Στυλιανή Δράκου και Αναστάσιος Λαζαρίδης.

Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αρχίζει σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουνίου και λήγει στις 9 Ιουνίου του 2018.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου