ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανθεσσαλικό αντάμωμα

πανθεσσαλικό-αντάμωμα-483089

Οι Ανατολικορωμυλιώτες της Θεσσαλίας συμμετέχουν σε φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Βόλο

Περισσότερα από 300 παιδιά συμμετέχουν στο 3o Παιδικό Πανθεσσαλικό Ανατολικορωμυλιώτικο Αντάμωμα, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Ν. Ιωνίας. Ο Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρειας Θράκης) Βόλου, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των εν Θεσσαλία πολιτιστικών Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (ΠΟΣΑΡ) ανέλαβε την παραπάνω διοργάνωση.

Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση – θεσμό για τους συλλόγους Ανατολικής Ρωμυλίας, σε θεσσαλικό επίπεδο. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρειας Θράκης) Βόλου, Κυριάκος Κυτούδης, υπογραμμίζει ότι «η εκδήλωση αυτή θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του πολιτισμού μας και θα προωθήσει στο Θεσσαλικό κοινό την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα της αλησμόνητης Βόρειας Θράκης, καθώς με μεγάλη τιμή φιλοξενούμε την ιστορική ιερή εικόνα της Αγίας Τριάδος, από το ομώνυμο μοναστήρι του Καβακλί της Ανατολικής Ρωμυλίας».

Στην αποψινή εκδήλωση, που περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα συμμετέχουν: Το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου. Τα Παιδικά Τμήματα Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Καρυών Λάρισας και Πολιτιστικού Συλλόγου Κοιλάδας Λάρισας «Ο Φάρος». Τα Παιδικά Τμήματα του 9ου Δημοτικού-Σχολείου Φιλιππούπολης Λάρισας και 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, τα Παιδικά Τμήματα Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Ριζομύλου «Η Διάπλαση» και Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ανάβρας Καρδίτσας.

Τα Παιδικά Τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Μ. Μοναστηριού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Ν. Μοναστηριού Φθιώτιδος, τα Παιδικά Τμήματα του Πολιτιστικού-Αθλητικού Συλλόγου Ν. Αγχιάλου, Συλλόγου Αν. Ρωμυλίας Ευξεινούπολης, 3ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Ν Ιωνίας Βόλου και τα Παιδικά Τμήματα του Συλλόγου Καταγόμενων εξ Αν. Ρωμυλίας Ν. Μαγνησίας και Συλλόγου Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Αν. Ρωμυλίας Βόλου.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου