ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη ζήτηση λόγω τριημέρου για ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό

αυξημένη-ζήτηση-λόγω-τριημέρου-για-τα-492833

Οι Βολιώτες προγραμματίζουν εκδρομικές αποδράσεις

Κινητικότητα παρατηρείται στα ταξιδιωτικά γραφεία της Μαγνησίας λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, καθώς δεκάδες Βολιώτες κάθε ηλικίας έχουν ετοιμάσει τις βαλίτσες τους, προκειμένου να ταξιδέψουν σε προορισμούς της επιλογής τους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται είναι έντονο και όπως αναφέρουν επαγγελματίες της περιοχής μας, αρκετοί θα ταξιδέψουν προς Κωνσταντινούπολη και Βουλγαρία, αλλά και προς εγχώριους προορισμούς όπως Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Ηπειρο, Ζαγοροχώρια, Ναύπλιο, Πελοπόννησο, Σπήλαια Δυρού.

Σε ελάχιστες, μεμονωμένες περιπτώσεις, οι έχοντες την οικονομική δυνατότητα πραγματοποιούν ταξίδια αναψυχής σε πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς, όπως το Λονδίνο και το Παρίσι, αδιαφορώντας για την κρίση που δυσκολεύει την καθημερινότητα των περισσοτέρων.

«Η κίνηση είναι περίπου στα περσινά επίπεδα και αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει, θέλει να ξεφύγει από την καθημερινότητα και να συμμετάσχει σε εκδρομές, επιλέγοντας κατά βάση οικονομικά πακέτα» όπως αναφέρει ο Θανάσης Μούτσιος, ιδιοκτήτης τοπικού γραφείου ταξιδιών.

Το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον, λόγω τριημέρου, εκδηλώθηκε την τελευταία, κυρίως, εβδομάδα, ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Μούτσιος «μέχρι χθες γεμίζαμε λεωφορεία». Συμπολίτες διαφόρων ηλικιών, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι, νεαρά ζευγάρια αλλά και οικογένειες, θα εκδράμουν εκτός των τειχών, προκειμένου να απολαύσουν τη διαμονή σε τουριστικά θέρετρα, μακριά από το άγχος της καθημερινότητας.

Η σεζόν δείχνει ότι έχει δυναμική αλλά το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, αποτελεί «τροχοπέδη» για τους τουρίστες και τους εκδρομείς στο σύνολό τους.

«Ο κόσμος θέλει να ξεφύγει, να ταξιδέψει, να πραγματοποιήσει εκδρομές αλλά όλοι σκέφτονται το οικονομικό και διερωτώνται έντονα προβληματισμένοι τι μέλλει γενέσθαι» επισημαίνει ο κ. Μούτσιος, ο οποίος εύχεται «μακάρι να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις, γιατί αν υπάρξει σταθεροποίηση στην πολιτική, θα υπάρξει αντίστοιχα και αύξηση της τουριστικής κίνησης».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου