ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στα κορυφαία της Telegraph η Αλόννησος

στα-κορυφαία-της-telegraph-η-αλόννησος-494659

Διθύραμβοι της βρετανικής εφημερίδας για το γραφικό νησί των Β. Σποράδων

Κορυφαία θέση μεταξύ των οκτώ ωραιότερων νησιών της Ελλάδας, που προσφέρονται για ήρεμες, χαλαρές διακοπές, κατέχει η Αλόννησος, σύμφωνα με εντυπωσιακό αφιέρωμα της Telegraph.

Με τη γραφική Αστυπάλαια να φιγουράρει πρώτη στη λίστα και δεύτερη την Αλόννησο, η βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει τις κρυμμένες ομορφιές των λιγότερο διάσημων ελληνικών νησιών που απευθύνονται σε πιο «ψαγμένους» τουρίστες. Ακολουθούν η Φολέγανδρος, η Μήλος, η Αμοργός, η Πάτμος, τα Κουφονήσια και η Υδρα.

Σκιαγραφώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Αλοννήσου, ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει ότι φιλοξενεί τη Διεθνή Ακαδημία Ομοιοπαθητικής και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων, ενώ διαθέτει γαλήνια φυσική ομορφιά σε αφθονία. Τα νερά της παρέχουν καταφύγιο σε σπάνια θαλασσοπούλια, φώκιες και δελφίνια, ενώ η γη της προωθεί μια ζωντανή παράδοση ιατρικής, χάρη στα αμέτρητα βοτάνια που φυτρώνουν εκεί. Εκτός από υπέροχους καταπράσινους ελαιώνες η Αλόννησος διαθέτει επίσης παραδεισένιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά όπως τον Μουρτιά, τη Στενή Βάλα, τη Μηλιά και τη Μαρπούντα.

Είναι προφανές ότι εκατοντάδες επισκέπτες προτιμούν διακοπές μακριά από τα κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα, σε πιο ήσυχους προορισμούς, που προσφέρονται για ηρεμία και χαλάρωση και στο πλαίσιο αυτό, η ευρείας κυκλοφορίας Βρετανική εφημερίδα, προτείνει μεταξύ των πλέον ιδανικών νησιών, την Αλόννησο και όσα συνθέτουν το ιδιαίτερο προφίλ της.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου