ΤΟΠΙΚΑ

Αυστραλοί και Αμερικάνοι στο ανατολικό Πήλιο

αυστραλοί-και-αμερικάνοι-στο-ανατολι-496278

Αισιοδοξούν οι επαγγελματίες της Ζαγοράς για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν

Την πεποίθηση ότι η κίνηση της τουριστικής σεζόν θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, παρά την κάμψη που παρουσιάζεται στην παρούσα φάση, διατυπώνουν επαγγελματίες της Ζαγοράς, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ήδη κάνουν αισθητή την παρουσία τους τουρίστες από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία.

Παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί στο πολιτικό πεδίο, οι επαγγελματίες της Ζαγοράς διατηρούν την αισιοδοξία τους και ευελπιστούν ότι θα αποκατασταθεί σταδιακά η ροή των κρατήσεων, αναμένοντας παράλληλα την επίσκεψη τουριστών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου επαγγελματιών της Ζαγοράς, Θανάσης Μπαρούτας, υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν τουρίστες στην περιοχή μας, αλλά μόνο από το εξωτερικό και κυρίως από την Ευρώπη, τη δεδομένη στιγμή». Σχολιάζοντας την κίνηση του Μαΐου, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «σε γενικές γραμμές ήταν καλή, αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, σημειώνει ο ίδιος, αλλά η κίνηση έχει διατηρηθεί σε κάποιο επίπεδο, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των επαγγελματιών της Ζαγοράς διευκρινίζει ότι «μας αγγίζει η κρίση και μας έχει επηρεάσει όλους, αλλά προσπαθούμε να αναπτύξουμε παράλληλες δράσεις, οι οποίες προσελκύουν το ενδιαφέρον των τουριστών, διαφόρων ηλικιών» αναφερόμενος στις εναλλακτικές δράσεις που αναπτύσσονται.

Ηπιες δραστηριότητες, όπως περίπατοι στη φύση, κρουαζιέρες, τζιπ τουρ, ιππασία, γνωριμία με την τοπική γαστρονομία, περιηγήσεις στο ιστορικό κέντρο της Ζαγοράς, είναι ορισμένες από τις ήπιες δραστηριότητες που απευθύνονται σε όλους τους τουρίστες, ανεξαρτήτως ηλικίας, παιδιά και ενήλικες, προσελκύοντας το ενδιαφέρον τους.

Οι ξένοι τουρίστες επισκέπτονται κατά βάση τη Μαγνησία στο διάστημα Μάιος -Ιούνιος, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος και οι Ελληνες το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος, κυρίως, παράλληλα με δεκάδες αλλοδαπούς τουρίστες.

Ζητούμενο, ωστόσο, για τους επαγγελματίες είναι η διεύρυνση της σεζόν και η εδραίωση σταθερής κίνησης και στη διάρκεια του χειμώνα. Οι κρατήσεις της παρούσας περιόδου «διατηρούνται σε καλά επίπεδα, παρά τους αρνητικούς παράγοντες που έχουν διαμορφωθεί και ευελπιστούμε ότι μόλις βρεθεί λύση στο θέμα της διαπραγμάτευσης θα διαμορφωθεί ανάλογα και η ροή των κρατήσεων» όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των επαγγελματιών της Ζαγοράς.

Στο μεταξύ, υπήρξε μείωση των κρατήσεων από τις αγορές της Γερμανίας αλλά «σταδιακά αρχίζει να διαφαίνεται κινητικότητα και πιστεύουμε ότι θα κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα στη διάρκεια του καλοκαιριού» υπογραμμίζει, κλείνοντας ο κ. Μπαρούτας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου