ΕΞΟΔΟΣ

Θερινό σινεμά με ιστορία

θερινό-σινεμά-με-ιστορία-496498

Αρχίζει σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου ο φετινός κύκλος προβολών στην Εξωραϊστική

Συναρπαστικά κινηματογραφικά ταξίδια θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για μια ακόμη φορά οι σινεφίλ του Βόλου στη δροσερή αυλή της «Εξωραϊστικής», του ιστορικού θερινού κινηματογράφου της πόλης, που ανοίγει αυλαία σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου στις 9.30 μμ με την ταινία «Πατέρας και γιος».

Η βραβευμένη ταινία, Ιαπωνικής παραγωγής, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Χιροκάζου Κόρε – Ενταμε και πρωταγωνιστούν οι: Ματσίκο Ονο, Μασαχάρου Φουκουγιάμα, Γιόκο Μάκι. Ο οικονομικά και κοινωνικά επιτυχημένος αρχιτέκτονας Ριότα Νονομίγια βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα ζωής όταν μαθαίνει πως ο εξάχρονος γιος του δεν είναι δικό του παιδί, καθώς στο μαιευτήριο του παραδόθηκε «λάθος» νεογέννητο. Διασκεδαστική, προβλέψιμη, όσο και καλογραμμένη προσέγγιση ενός πολυσύνθετου κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματος -ειδικά στην πατριαρχικά δομημένη Ιαπωνία- η οποία απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες και αυτό του κοινού σε πολλά άλλα διεθνή φεστιβάλ (Σαν Σεμπαστιάν, Σάο Πάολο, Βανκούβερ).

Ταινίες του ευρωπαϊκού και του ανεξάρτητου κινηματογράφου συνθέτουν το πλάνο του φετινού κύκλου προβολών, οι οποίες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους φίλους της Εβδομης τέχνης. Ο χώρος παραμένει ο ίδιος, ενώ το γνώριμο το περιβάλλον εμπλουτίζεται φέτος από τραπεζάκια στην πλατεία και σύγχρονα μέσα προβολής, που συνάδουν με τη νέα ψηφιακή τεχνολογία.

Η οικογένεια του αξέχαστου Θανάση Πολίτη, που έχει αναλάβει τη λειτουργία του μοναδικού θερινού κινηματογράφου του Βόλου, από το 1982, συνεχίζει με το ίδιο μεράκι το δρόμο που οδηγεί στη διατήρηση ενός μύθου για την πόλη.

Στο χώρο του θερινού κινηματογράφου «Εξωραϊστική» θα προβάλλονται καθημερινά ταινίες αξιώσεων, πρώτης προβολής στη συντριπτική τους πλειοψηφία, με στόχο να κάνουν πιο όμορφα τα καλοκαιρινά βράδια.

Αλλαγές ταινίας προγραμματίζονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, ενώ όπως αναφέρει η Μαρία Πολίτη «φιλοσοφία μας είναι η προβολή ταινιών του Ευρωπαϊκού και του ανεξάρτητου σινεμά, παράλληλα όμως και παιδικών, για τους μικρούς φίλους του σινεμά». Το ενδιαφέρον των Βολιωτών είναι έκδηλο, ενώ όπως αναφέρει η κ. Πολίτη «περιμένουν όλοι με ανυπομονησία να αρχίσουν οι προβολές, γιατί θέλουν να παραμείνει ζωντανός ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος του Βόλου κι εμείς να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής: 28/05 – 31/05 : «Πατέρας και γιος»,

01/06 – 03/06: «Δύο Ημέρες, Μία Νύχτα», 04/06 – 07/06: «Γκρέις του Μονακό»,

06/06 – 07/06: «Το Μαγικό Σπίτι», 08/06 – 10/06: «Jimmy’s Hall», 08/06: Εκδήλωση του συλλόγου «Ο Εσταυρωμένος»,

11/06 – 14/06: «Το Παιχνίδι της Μίμησης», 15/06 – 17/06: «Η Εκρηξη», 18/06 – 21/06: «Θέλεις ή δεν θέλεις», 20/06 –

21/06: «Σον το Πρόβατο», 22/06 – 24/06: «Αγαπώντας, Πίνοντας και Τραγουδώντας», 25/06 – 28/06: «Χωρίς Μέτρο»,

29/06 – 01/07: «Κάθε Στιγμή Μετράει».

Η τιμή του εισιτηρίου θα διατηρηθεί στην τιμή των 5 ευρώ, ενώ απόψε ανάβουν και πάλι τα φώτα του ιστορικού σινεμά, ανοίγοντας το δρόμο για συναρπαστικές περιηγήσεις σε κινηματογραφικό φόντο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου