ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με φιλοσοφική διάθεση παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Νίκου Κυριαζή

με-φιλοσοφική-διάθεση-παρουσιάστηκε-497437

Το βιβλίο του Νίκου Κυριαζή «Ο τελευταίος έρωτας», το οποίο κυκλοφορεί ήδη και στην Αμερική, παρουσιάστηκε χθες στο μουσειακό χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων εργασίας της Λέσχης Ανάγνωσης του Λυκείου.

Για το βιβλίο μίλησαν οι κυρίες – μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης: Αννα Πετσιάβα, Ντέμη Βλειώρα, Γιασεμή Κουτσικού και η Ελένη Παπαλοπούλου, ενώ στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με το συγγραφέα.

Το νέο αυτό βιβλίο των Νίκου Κυριαζή και Guy de la Croix, πρώην Γερμανού Πρέσβη στην Ελλάδα, με τίτλο «Ο τελευταίος έρωτας» (εκδόσεις Ωκεανός), αποτελεί ένα πολυεπίπεδο, μυθιστόρημα περιπέτειας, αγωνίας και έρωτα που παρασύρει τον αναγνώστη σε γοητευτικές πτυχές του χώρου και του χρόνου.

Οπως ανέφερε ο κ. Κυριαζής, πρόκειται ουσιαστικά για ένα φιλοσοφικό μυθιστόρημα, το οποίο αναφέρεται και στον Πλατωνικό έρωτα, με ανάλογη διάθεση.

Το μήνυμα του βιβλίου είναι «η αναζήτηση της αγάπης σε τρία επίπεδα, που αντιστοιχεί στη σύγχρονη, τη μεσαιωνική και την αρχαία εποχή, όπου εμφανίζεται ο Πλάτωνας. Είναι τρεις διαφορετικές ιστορίες αγάπης, οι οποίες κυρίως αναζητούν το νόημα της αγάπης στις μεταξύ τους σχέσεις» όπως υπογράμμισε ο συγγραφέας.

Αξίζει παράλληλα να υπογραμμιστεί ότι το ίδιο βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε Ιταλική, Γαλλική και Γερμανική μετάφραση, κατακτώντας και τους βιβλιόφιλους του εξωτερικού.

Ο Νίκος Κυριαζής σήμερα είναι τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος. «Ο Ν. Κυριαζής και ο Guy de la Croix μεταξύ τους έκαναν περισσότερα από όσα θα μπορούσε να περιμένει ανθρώπινα κανείς, για να προωθήσουν την ευρωπαϊκή κατανόηση και τη δημοκρατική δέσμευση, πηγαίνοντας την Ιστορία στις αθηναϊκές ρίζες της, 2.500 χρόνια πριν. Με το νέο και ιδιαίτερα πρωτότυπο «τελευταίο έρωτα» μας έκαναν να τους χρωστάμε ακόμη περισσότερο» έγραψε ο Paul Cartledge, καθηγητής Πανεπιστημίου Cambridge.

Υπενθυμίζεται ότι η Λέσχη Ανάγνωσης αποτελεί μια σημαντική δραστηριότητα του Λ.Ε.Β., η οποία πλαισιώνεται σταθερά από 25 άτομα, που κατά περίπτωση αυξάνονται, γεγονός που δηλώνει τη χρησιμότητα του σκοπού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου