ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή εισόδου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

αλλαγή-εισόδου-στο-6ο-δημοτικό-σχολείο-505482

Για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών προτείνεται σε μελέτη του Π.Θ.

Μελέτη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση μαθητών, εργαζομένων και επισκεπτών στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, συντάχθηκε από το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου, Γιάννη Υδραίου. Η συγκεκριμένη μελέτη παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο σχολείο, ενώπιον των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται σε ένα πολυσύχναστο δρόμο, την οδό Αγίου Νεκταρίου και κατά συνέπεια απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο. «Λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους που εγκυμονεί ανά πάσα στιγμή για τους μαθητές η καθημερινή διάβαση ενός πολυσύχναστου δρόμου, απευθύνθηκα, στις αρχές της σχολικής χρονιάς, στους ιθύνοντες του Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και εκπόνησαν τη μελέτη, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο σχολείο» υπογραμμίζει ο κ. Υδραίος.

Ενα βασικό σημείο που επισημαίνεται στην παραπάνω μελέτη είναι η κεντρική πύλη εισόδου και εξόδου από το χώρο του σχολείου, η οποία βρίσκεται στην πλευρά της οδού Αγίου Νεκταρίου και ως εκ τούτου οι μαθητές και οι επισκέπτες του σχολείου καλούνται να διασχίζουν αρκετές φορές κάθε μέρα τον ίδιο δρόμο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Στη μελέτη των ειδικών, προτείνεται η μετατόπιση της κεντρικής πύλης του σχολείου από την προαναφερθείσα οδική αρτηρία, σε άλλο σημείο, στην πίσω πλευρά του σχολείου, όπου υπάρχει πεζόδρομος και ως εκ τούτου θα καθίσταται ασφαλέστερη η μετακίνηση των μαθητών.

Παράλληλα προτείνεται η τοποθέτηση ειδικών σημάνσεων σε διάφορα σημεία πέριξ του σχολείου, για τη διευκόλυνση των μαθητών, η αλλαγή της σήμανσης στη διάβαση που καλούνται να διασχίσουν οι μαθητές, η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στις δύο πλευρές του δρόμου, αλλά και η μετάβαση των μαθητών που χρησιμοποιούν ποδήλατα, στο σχολείο, όχι μέσω της Αγίου Νεκταρίου, αλλά διά μέσου του δρόμου που βρίσκεται στην πάνω πλευρά του σχολείου, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών, για την ασφάλειά τους.

Η συγκεκριμένη μελέτη έχει προωθηθεί στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και μέσω αυτής στο Δήμο Βόλου, για να καταστεί δυνατή η υλοποίησή της.

Σημαντική πρωτοβουλία

Την παρουσίαση της παραπάνω μελέτης έκανε η Ευτυχία Ναθαναήλ (PhD, MSC) συγκοινωνιολόγος μηχανικός, επίκουρη καθηγήτρια της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και οι συνεργάτες της Σοφία Χαραλαμπίδου και Αδάμος Ιωάννης, υποψήφιοι διδάκτορες, στους γονείς και κηδεμόνες και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, αναλύοντας τις προτάσεις για την ασφαλή είσοδο και έξοδο στο σχολείο.

Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης επισημάνθηκαν οι κανόνες οδικής συμπεριφοράς και ασφαλούς μετάβασης των παιδιών στο σχολείο είτε βαδίζοντας, είτε με αυτοκίνητο. Ακολούθησε συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι γονείς και εκπαιδευτικοί, έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το θέμα και έλαβαν απαντήσεις από τους ομιλητές.

Ο διευθυντής του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν στο σημείο αυτό ότι «αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την καθηγήτρια κ. Ευτυχία Ναθαναήλ και τους συνεργάτες της για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μας, διότι μέσα σε λίγες μέρες είχαμε στα χέρια μας μία πολυσέλιδη μελέτη με προτάσεις και λύσεις, καθώς και για τον χρόνο που διέθεσαν για την παρουσίαση της μελέτης».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου