ΤΟΠΙΚΑ

Στα 300 καλύτερα της Ευρώπης το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

στα-300-καλύτερα-της-ευρώπης-το-πανεπιστ-507610

Εμφανή τα βήματα προόδου, ενώ θέτει στόχους βελτίωσης υποδομών

Οι προοπτικές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα βήματα προόδου που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα και το διεθνές άνοιγμα που επιχειρείται, κατατάσσοντάς το μεταξύ των 300 σε πανευρωπαϊκό και των 800 σε παγκόσμιο επίπεδο, κυριάρχησαν στην χθεσινή παρουσίαση του σχεδίου δράσης, με ορίζοντα τετραετίας.

Παρουσιάζοντας τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Γιώργος Πετράκος, επεσήμανε ότι επιχειρείται συνολική ποιοτική αναβάθμιση, σε επίπεδο έρευνας και υποδομών.

Βασικοί άξονες δράσης είναι η βελτίωση των υποδομών και η προσθήκη νέων κτηρίων στα ήδη υπάρχοντα, προκειμένου να ανταποκρίνονται στη διαρκώς αυξανόμενη φοιτητική κοινότητα. Παράλληλα η οργάνωση, η διοίκηση, η εξωστρέφεια, η σχέση με την κοινωνία, η διεθνοποίηση, οι εκπαιδευτικές μέθοδοι και διαδικασίες, και μια σειρά ακόμη δράσεων και πρωτοβουλιών, που επιδέχονται βελτίωσης, εντάσσονται στο τετραετές πλάνο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Πετράκος, υπογράμμισε ότι: «σε επίπεδο υποδομών χρειαζόμαστε επιπλέον κτήρια, για να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του Πανεπιστημίου».

Παράλληλα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τόνισε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου στη διάρκεια των είκοσι χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο έχει αναπτύξει νησίδες ποιότητας. «Δηλαδή, εξήγησε, υπάρχουν επιστημονικές μονάδες που είναι πάρα πολύ ισχυρές, τόσο σε εθνικό όσιο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια διεθνή παρουσία, φέρνουμε μεγάλα προγράμματα εδώ, παράγουμε σημαντικό ερευνητικό έργο. Επίσης, προσέθεσε, ορισμένες υποδομές μας είναι ικανοποιητικές».

Η στόχευση είναι πάντα η ίδια. Ποιότητα στην εκπαίδευση, ποιότητα στην έρευνα, «να βοηθήσουμε την κοινωνία να λύσει τα προβλήματά της, να είμαστε σε επαφή με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα» τόνισε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, ιδιαίτερα ικανοποιητική, είναι όπως προαναφέρθηκε, η παρουσία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις διεθνείς λίστες κατάταξης, γεγονός πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν 100.000 πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη.

Η θέση που έχει καταλάβει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, διότι δείχνει ότι: «είμαστε σε καλό δρόμο», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου