ΤΟΠΙΚΑ

Τίμησαν το Ν. Μήτση

τίμησαν-το-ν-μήτση-516136

Απονεμήθηκε χθες στον Ομότιμο Καθηγητή του Π.Θ. ο αφιερωματικός τόμος «Γλωσσική Παιδεία»

Εκδήλωση προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή Ναπολέοντα Μήτση, πραγματοποίησε χθες το Εργαστήριο Μελέτης, Διδασκαλίας και Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας (ΕΜΔΔΕΓ), στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι διοργανωτές της τιμητικής εκδήλωσης, επέδωσαν στον τιμώμενο τον αφιερωματικό τόμο «Γλωσσική Παιδεία», εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την ευγνωμοσύνη τους για το έργο και την πολύτιμη εκπαιδευτική προσφορά του κ. Μήτση.

Με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση, ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εκφράζοντας τη συγκίνησή του. «Αυτό, είπε χαρακτηριστικά, είναι το επισφράγισμα μιας δουλειάς που διήρκεσε 42 χρόνια. Προσωπικά, θεωρώ πως έκανα στη δουλειά μου και πάνω στο αντικείμενό μου, το καλύτερο που μπορούσα. Είναι μια αναγνώριση από τους συναδέλφους μου και τους ευχαριστώ και οπωσδήποτε με συγκινεί. Είναι σημαντικό βραβείο για μένα, προσέθεσε ο ίδιος, η αναγνώριση των συναδέλφων και των φοιτητών μου».

Παράλληλα, ο κ. Μήτσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Πανεπιστήμιο, ένα χώρο που του «έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξω και να δημιουργήσω ότι περισσότερο εγώ μπορούσα. Κάμανε μια προσπάθεια με τους συναδέλφους μου να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα σύγχρονο, δασκάλους με σύγχρονες ιδέες και ως ένα βαθμό, όσο μας το επέτρεπαν οι συνθήκες, πετύχαμε, πιστεύω, αρκετά» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της χθεσινής εκδήλωσης είχε ο αν. καθηγητής κ. Ανδρουλάκης, διευθυντής του Εργαστηρίου Μελέτης, Διδασκαλίας και Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας, ο οποίος εξήρε το ήθος, το χαρακτήρα και την προσφορά του κ. Μήτση, τονίζοντας ότι «παρότι χρειάστηκε να πάρει αποφάσεις πολύ δύσκολες, κατάφερε να κρατάει τις ισορροπίες. Αυτό είναι σπουδαίο από μόνο του. Αυτό εξηγεί και τη διάθεσή μας και στο χώρο που τον έχουμε διαδεχτεί, αλλά και την προθυμία των συναδέλφων που έγραψαν στον τόμο που εκδώσαμε προς τιμή του, οι οποίοι είναι και πολλοί σε αριθμό και καλοί σε ποιότητα».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την εκδήλωση θα χαιρέτησαν ο Πρύτανης του Π.Θ., ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Π.Θ., ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Π.Θ., ο Γενικός Διευθυντής Διοικητικής Υποστήριξης Π.Θ., η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, η Διευθύντρια Α’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Για τον τιμώμενο μίλησαν οι: Μαρία Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Π.Τ.Π.Ε. Π.Θ, Γεωργία Ανδρέου, Καθηγήτρια Π.Τ.Ε.Α. Π.Θ., Νικολέτα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη, Επίκουρη Καθηγήτρια Π.Τ.Π.Ε. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ευγενία Βασιλάκη, Λέκτορας Π.Τ.Δ.Ε. Π.Θ. και ο Γιώργος Ανδρουλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε. Π.Θ., οι οποίοι σκιαγράφησαν διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητας, του έργου και της πολύπλευρης Πανεπιστημιακής προσφοράς του.

Ακολούθησε αντιφώνηση του τιμώμενου, Ομότιμου Καθηγητή Ν. Μήτση και στο τέλος του επιδόθηκε ο τιμητικός τόμος «Γλωσσική Παιδεία», σε κλίμα συγκίνησης.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου