ΤΟΠΙΚΑ

Νέα διευθύντρια στην αρχαιολογική υπηρεσία

νέα-διευθύντρια-στην-αρχαιολογική-υπ-517955

Η Βολιώτισσα Δρ. Ανθή Μπάτζιου-Ευσταθίου επικεφαλής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας

Γνώριμο περιβάλλον αποτελεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας για τη νέα διευθύντρια Δρ. Ανθή Μπάτζιου-Ευσταθίου, η οποία τέθηκε επικεφαλής με υπουργική απόφαση, μετά τη συνταξιοδότηση της Δρ. Αργυρούλας Δουλγέρη-Ιντζεσίλογλου νυν διευθύντριας επί τιμή, και ανέλαβε καθήκοντα τη Δευτέρα 11 Μαΐου.

Η διακεκριμένη Βολιώτισσα αρχαιολόγος, η οποία εργάστηκε επί 25 χρόνια στην ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, διετέλεσε διευθύντρια της ΙΕ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, νυν Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, από το Μάιο του 2007 έως και τις 10 Μαΐου του 2015.

Είναι απόφοιτη του Ελληνογαλλικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης «Καλαμαρί» και σπούδασε Αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι Διδάκτωρ της Προϊστορικής Αρχαιολογίας και έχει δραστηριοποιηθεί αποκλειστικά στον Θεσσαλικό χώρο εργαζόμενη, όπως προαναφέρθηκε, στις Εφορείες Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βόλου και Λάρισας, ως Διευθύντρια των συστηματικών ανασκαφών στο μακεδονικό, ελληνιστικό ανάκτορο της αρχαίας Δημητριάδας και στον μυκηναϊκό οικισμό στα Πευκάκια Βόλου, ο οποίος ταυτίζεται με το λιμάνι της Ιωλκού.

Είναι Διευθύντρια κοινών ερευνητικών προγραμμάτων: στη Σκοτούσσα Φαρσάλων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Μεσσήνας και το Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στον προϊστορικό οικισμό Μακρυχωρίου Λάρισας σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και το Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

H Δρ Ανθή Μπάτζιου – Ευσταθίου συνεργάστηκε σε κοινά επιστημονικά και ερευνητικά προγράμματα με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, στις Αμφανές Βόλου, με τον Καθηγητή Αρχαιολογίας Αλέξανδρο Μαζαράκη-Αινιάν και στον Ολυμπο με τον Καθηγητή Ιστορίας Γιάννη Πίκουλα. Εχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συγγράψει δεκάδες μελέτες, άρθρα και μονογραφίες. Εχει εργαστεί για τις μουσειολογικές μελέτες και τις εκθέσεις των Αρχαιολογικών Μουσείων Βόλου, Αλμυρού και Λάρισας.

Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Θεσσαλίας, της Επιστημονικής Επιτροπής του Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η νέα διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, τονίζει ότι «είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι βρίσκομαι σε οικείο περιβάλλον, με γνωστούς, αγαπητούς και πολύ συνεργάσιμους συναδέλφους, με χώρους και θέματα που εν πολλοίς γνωρίζω αλλά και καινούργια. Είναι πολύ καλές οι συνθήκες και εύχομαι να συνεχιστεί η πολύ καλή συνεργασία».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου