ΤΟΠΙΚΑ

Ναυτική εβδομάδα στο Βόλο

ναυτική-εβδομάδα-στο-βόλο-528187

Διοργανώνεται στις αρχές Ιουνίου με πρωτοβουλία του φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» της Μητρόπολης

Σημαντική διοργάνωση αποτελεί ο κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο» που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 2 έως 7 Ιουνίου στον παραλιακό χώρο, με πρωτοβουλία του φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» της Μητρόπολης Δημητριάδος, στο πλαίσιο του θεματικού έτους, το οποίο είναι αφιερωμένο στη θάλασσα.

Στόχος των διοργανωτών είναι η δημιουργία ενός σημαντικού θεσμού, που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών και παράλληλα θα αναδείξει γνωστές και άγνωστες πτυχές της μακραίωνης ναυτικής ιστορίας της περιοχής του Βόλου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, αναφέρει ότι «δεν επαναλαμβάνουμε δράσεις που έγιναν κατά το παρελθόν, αλλά δώσαμε την ονομασία «Ναυτική εβδομάδα στο Βόλο» στο συγκεκριμένο κύκλο εκδηλώσεων, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η πρόθεσή μας να δημιουργήσουμε ένα νέο θεσμό, στο πλαίσιο του θεματικού έτους της θάλασσας».

Ουσιαστικός στόχος είναι να διοργανώνεται κάθε χρόνο ο συγκεκριμένος κύκλος εκδηλώσεων, προκειμένου να υπογραμμιστούν οι ιδιαίτεροι δεσμοί της περιοχή μας με τη θάλασσα, ενώ στη φετινή «επίσημη πρώτη» θα υπάρχουν αρκετοί συνεργαζόμενοι φορείς.

Ο κύκλος θα ανοίξει την Τρίτη 2 Ιουνίου με εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν πρόσκοποι και ναυτοπρόσκοποι της περιοχής μας.

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου ακολουθεί μουσική βραδιά με τους ιεροψάλτες και την ορχήστρα «Ρυθμός».

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου. Ο πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας, Κώστας Μαυρομμάτης, θα αναλύσει τη σχέση της ναυσιπλοΐας με την Αστρονομία, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, που θα συνοδευτεί από την έκθεση αντίστοιχου οπτικού υλικού.

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση με την συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων στην παραλία του Βόλου, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουνίου προγραμματίζεται συναυλία με τη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κύκλος θα κλείσει την Κυριακή 7 Ιουνίου με την τέλεση θείας λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου, όπου θα ακολουθήσει μνημόσυνο υπέρ του άγνωστου ναυτικού, «γεγονός που θέλουμε να επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο» επισημαίνει ο κ. Ιγνάτιος.

Ο φορέας «Μαγνήτων Κιβωτός» ανέλαβε ουσιαστικά την πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός σημαντικού θεσμού, με στόχο την προβολή της περιοχής μας και την προσδοκία «να επεκταθεί και σε άλλα σημεία της Μαγνησίας» όπως υπογραμμίζει ο Σεβασμιότατος, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας σε όλους. Στο μεταξύ έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι αρμόδιοι φορείς, δεδομένου ότι οι περισσότερες εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν, όπως προαναφέρθηκε, στην παραλία του Βόλου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου