ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά ~ 2.500 μαθητές στο Συνεδριακό

δημιουργικές-δράσεις-για-παιδιά-2-500-μαθ-528196

Μεγάλο ενδιαφέρον για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ήταν αφιερωμένο στα λιμάνια

Σημείο δημιουργικής συνάντησης αποτέλεσαν για 2.500 παιδιά τα μεσαιωνικά λιμάνια της περιοχής μας, τα οποία έδωσαν το έναυσμα για τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, που προάγει τη γνώση.

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε προχθές στο Συνεδριακό κέντρο της Μητρόπολης η απολογιστική εκδήλωση της έκθεσης με τίτλο «Μεσαιωνικά λιμάνια – σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής: Βόρειο Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα, Κασπία Θάλασσα», που πλαισιώθηκε από το αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Δεκάδες παιδιά και εκπαιδευτικοί γέμισαν ασφυκτικά το χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η προχθεσινή εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε παράλληλα τη βράβευση μαθητών της Γ’ και Δ’ Δημοτικού που παρήγαγαν ζωγραφικά έργα τέχνης με θέμα τα μεσαιωνικά λιμάνια αντλώντας έμπνευση από την έκθεση.

Το 1ο Βραβείο απονεμήθηκε στην Ιωάννα Μαλινδρέτου, μαθήτρια της Γ’ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, το 2ο στη Μαρία Νικολάου – Δ’ τάξη 9ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας και το 3ο στον Παναγιώτη Ζαράρη – Γ’ τάξη «Βαρνάλειου» Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχιάλου.

Επαινοι δόθηκαν κατ’ αλφαβητική σειρά στους: Κυριαζή Αγαθό, Νικολέτα Βαλουξή, Βασίλη Καραμπότση, Μάρκο Κοσμίδη, Μαρία Μανδηλά, Βασίλη Μπαλτά, Νίκο Παγώνη, Ηλία Πετρούλια, Κική Τσιουπλάκη και Νικόλαο Χαμένο.

Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», διοργάνωσε τις παραπάνω δράσεις στο πλαίσιο του θεματικού έτους που είναι αφιερωμένο στη θάλασσα.

Ο πρόεδρος του φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός», Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, υπογράμμισε ότι «η εμπειρία που αποκομίσαμε από τις παραπάνω δράσεις, μας επιτρέπει να προγραμματίσουμε μια ακόμη έκθεση σχετική με τη θάλασσα, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο και θα περιλαμβάνει μοντέλα πλοίων και άλλα αντικείμενα. Πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για εκπαιδευτικά προγράμματα που θα είναι παράλληλα παραδοτέα στα σχολεία, ώστε να μπορούν τα παιδιά να ασχολούνται πραγματικά με τον πολιτισμό, σε ό,τι αφορά τη θάλασσα στον τόπο μας».

Ο Γενικός Γραμματέας του φορέα, Νίκος Τσούκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών όλων των σχολείων της περιοχής μας, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της προσπάθειας, που θα αποτελέσει θεσμό για το μέλλον.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου