ΤΟΠΙΚΑ

Υπαίθριο συσσίτιο αγάπης στήθηκε στην Ερμού

υπαίθριο-συσσίτιο-αγάπης-στήθηκε-στη-530582

Συνεργασία της Κουζίνας Αλληλεγγύης με το ΕΕΕΚ Βόλου και τη Λέσχη Εθελοντών

Πρωτοβουλία αγάπης μιας μεγάλης ομάδας εθελοντών ήταν ο δημόσιος μπουφές που παρατέθηκε χθες στους περαστικούς της οδού Ερμού, από την Κουζίνα Αλληλεγγύης, με τη συνδρομή των μαθητών του τμήματος μαγειρικής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Λέσχης Εθελοντών Βόλου. Μια μεγάλη ομάδα εθελοντών συνέβαλε στην επιτυχία του εγχειρήματος, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα προσφοράς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η «ψυχή» της Κουζίνας Αλληλεγγύης, Αγγελική Ιωαννίτη, επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται μια φορά το μήνα και υλοποιείται σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες.

Στην προκειμένη περίπτωση, τα παιδιά του ΕΕΕΚ Βόλου είχαν κομβικό ρόλο, εμπλουτίζοντας το δημόσιο μπουφέ με εδέσματα που παρασκεύασαν στο εργαστήριο του σχολείου, ενώ παράλληλα συμμετείχαν και στη διαδικασία της υπαίθριας παρασκευής φαγητού. «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία γίνεται προκειμένου να μας γνωρίσει ο κόσμος, να ενημερωθεί για τις δράσεις μας και να στηρίξει το έργο μας. Από την πλευρά μας, είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε τη βοήθειά μας όπου χρειαστεί» υπογράμμισε η κ. Ιωαννίτη και πρόσθεσε ότι «επεκτείνουμε τις πρωτοβουλίες μας, συγκεντρώνοντας διάφορα είδη όπως κουβέρτες και ρούχα για όσους έχουν ανάγκη, παράλληλα με τη διανομή φαγητού σε άπορους συμπολίτες και ιδρύματα της πόλης μας».

Οι μαθητές του ΕΕΕΚ Βόλου συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη συγκεκριμένη προσπάθεια, εκφράζοντας έμπρακτα τις κοινωνικές τους ευαισθησίες. Οπως υπογράμμισε η διευθύντρια του ΕΕΕΚ Βόλου, Φωτεινή Γρηγορίου «πρόκειται για μια κοινή δράση με την Κουζίνα αλληλεγγύης, στο πλαίσιο ενός προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο «Συνταγές αλληλεγγύης», όπου συμμετείχε ομάδα μαθητών του σχολείου». Οι μαθητές που παρακολουθούν το εργαστήριο μαγειρικής ζαχαροπλαστικής και τουριστικών επαγγελμάτων, αναπτύσσουν ποικίλες δράσεις, μια από τις οποίες είναι η συνεργασία με την Κουζίνα Αλληλεγγύης, προκειμένου να ενισχυθεί το κοινωνικό έργο που αναπτύσσεται.

Παρόντες στην ίδια δράση ήταν και μέλη της νεοσύστατης Λέσχης Εθελοντών, που δραστηριοποιείται όπου υπάρχει ανάγκη βοήθειας. Ο συντονιστής της δράσης της Λέσχης, Πέτρος Γαβαλάς, ανέφερε ότι «το μήνυμα που εξάγεται από τη συγκεκριμένη δράση είναι ότι όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε, με οποιονδήποτε τρόπο. Ολοι μπορούν να συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο και ενθαρρύνουμε τα παιδιά να βιώσουν τη χαρά της συμμετοχής σε μια πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου