ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψαν με το χρυσό

επέστρεψαν-με-το-χρυσό-532742

Παγκόσμιοι πρωταθλητές Αφρικάνικων χορών οι Χαρά Ραμπαούνη και Αντώνης Τζίμας

Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκαν ο Αντώνης Τζίμας και η Χαρά Ραμπαούνη, οι οποίοι κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kizomba και Αφρικάνικων χορών που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Μοζαμβίκη, την τρίτη η Αγγλία, την τέταρτη η Ισπανία και την πέμπτη η Αγκόλα.

Οι δύο ταλαντούχοι δάσκαλοι χορού από την περιοχή μας, οι οποίοι «φιλοξενήθηκαν» στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Κυριακής, εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον κορυφαίο διαγωνισμό και ξεχώρισαν εν μέσω πλήθους συμμετοχών, από τριάντα χώρες του κόσμου, κατακτώντας την πρώτη θέση και τις επευφημίες των φίλων του χορού.

Ο Αντώνης Τζίμας και η Χαρά Ραμπαούνη, διπλωματούχοι Μηχανικοί Η/Υ, δάσκαλοι και ιδιοκτήτες των σχολών χορού Ιndependance Studio σε Βόλο και Λάρισα, ήταν οι πρώτοι που έκαναν γνωστό το χορό Κιζόμπα στην Ελλάδα και εκπροσώπησαν, σημειωτέον, τη χώρα μας στο συγκεκριμένο διαγωνισμό κατακτώντας πέρσι, με την πρώτη τους συμμετοχή, την 3η θέση ανάμεσα σε δεκάδες χώρες που έχουν παράδοση χρόνων στο διαγωνισμό.

Οι δύο βραβευμένοι χορευτές, οι οποίοι είναι πολύ χαρούμενοι για τη διάκρισή τους, είναι βασικά μέλη της ομάδας Salsa y sueno, που θα διοργανώσει πάρτι προς τιμήν τους, την ερχόμενη Δευτέρα στο Βόλο.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της βράβευσής τους θα ταξιδέψουν στο Πράσινο Ακρωτήρι όπου θα παραμείνουν δέκα μέρες, προκειμένου να εκπαιδεύσουν χορευτές που θα συμμετέχουν σε φεστιβάλ, καθώς συγκαταλέγονται πλέον στην ελίτ του συγκεκριμένου χώρου.

Οι δύο χορευτές δηλώνουν «πολύ χαρούμενοι, πρώτον γιατί κάνουμε κάτι που αγαπάμε πολύ, δεύτερον γιατί συμμετείχαμε με μόνο και βασικό στόχο να επιστρέψουμε με κάποιο τρόπαιο και τρίτον γιατί είχαμε τη χαρά να ταξιδέψουμε στην αγαπημένη μας Λισσαβόνα, να γνωρίσουμε κόσμο και να χορέψουμε σε μια πόλη με υψηλό επίπεδο που δικαιωματικά κατέχει τον τίτλο της πρωτεύουσας της Kizomba στην Ευρώπη».

Το βραβευμένο χορευτικό ζευγάρι έχει συμμετάσχει σε πολλά Salsa Festivals & events σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Γερμανία, Ισπανία, Τσεχία, Κύπρο, Ρουμανία, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κροατία κ.ά.

Είναι επίσης το πρώτο ελληνικό ζευγάρι που ξεκίνησε να διδάσκει επίσημα kizomba εκπροσωπώντας ήδη τη χώρα μας σε Festivals του εξωτερικού, επεκτείνοντας τη δράση τους και στη ζούμπα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου