ΤΟΠΙΚΑ

Σχολείο με δημιουργικές δράσεις

σχολείο-με-δημιουργικές-δράσεις-534710

Περισσότεροι από 2.000 μαθητές της περιοχής μας συμμετέχουν στη γιορτή παιδείας

Επτακόσια περίπου έργα μαθητών κοσμούν το χώρο υποδοχής του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας και στέκονται με αξιώσεις δίπλα στα έργα των καθηγητών τους. Η γιορτή παιδείας, που άνοιξε χθες πανηγυρικά τις πύλες της, για να διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου, συγκεντρώνει τη συμμετοχή 2.000 και πλέον μαθητών, οι οποίοι δίνουν το νεανικό δημιουργικό παλμό ενός θεσμού, που αναδεικνύει τις έννοιες του δημιουργείν.

Η γιορτή παιδείας περιλαμβάνει την παρουσίαση των προγραμμάτων πολιτισμού, περιβάλλοντος και αγωγής υγείας που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς, τέσσερις παράλληλες εκθέσεις και το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Κυριακή Δανιηλίδου και τo συνεργάτη της Δημήτρη Καραγιώργο έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης, η οποία στηρίζεται από το Δήμο Βόλου και συγκεκριμένα από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού, την Επιτροπή Παιδείας και το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ.

Η Αντιδήμαρχος Βόλου, Γεωργία Τοκαλή, αρμόδια για θέματα παιδείας και πολιτισμού, υπογράμμισε ότι «είναι άξιοι συγχαρητηρίων τόσο τα παιδιά όσο και οι εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί που τα καθοδήγησαν και έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα». Παράλληλα η κ. Τοκαλή σημείωσε ότι «οι δημιουργικές δραστηριότητες δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ώστε να είναι οι αυριανοί πολίτες που θα συμβάλουν στην πολιτική και πολιτιστική αναγέννηση της χώρας μας».

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργος Δοδοντσάκης, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «ο στόχος δεν είναι να αναδειχθούν κάποια έργα τέχνης, αλλά να δοθούν δημιουργικά κίνητρα στα παιδιά, προκειμένου να στραφεί το ενδιαφέρον τους σε δράσεις που ενισχύουν τη σκέψη και το συναίσθημα. Το σχολείο δεν πρέπει να διδάσκει μόνο μαθηματικά και αρχαία, προσέθεσε ο ίδιος, αλλά πρέπει να απελευθερώνει, παράλληλα, τη δημιουργική σκέψη».

Η υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κική Δανιηλίδου, αναφέρθηκε στο ουσιαστικό μήνυμα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το οποίο αποτυπώνεται στη φράση «δεν νοείται σχολείο χωρίς τέχνη και πολιτισμό».

Στη διάρκεια της χθεσινής, επίσημης πρώτης της γιορτής πολιτισμού, βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμός τέχνης ελιά, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Ελιάς.

Βραβεία δόθηκαν στους μαθητές: Αλέξανδρο Χριστοδούλου, 5ο Γυμνάσιο Βόλου, Παρασκευή Θεοδοσίου, Α ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ν. Ιωνίας, Αντωνία Κουσκουρίδα, Γυμ. Βελεστίνου, Ελπίδα Μούρκοβα, 2ο Γυμν. Ν. Ιωνίας, Βασίλη Τσάκα, Γυμνάσιο Αγριάς, Δ. Φλώρο, Αλίκη Κέκια, 4ο Γυμνάσιο Βόλου, Νίκο Τσιακαλάκη, Αθηνά Δασκάλα, Μαρία Γρηγορούλη και Θεοδόση Βαλκανιώτη, Σοφία-Βεατρίκη Βασταρδή, Λύκειο Τσαγκαράδας, Μαριγώ Γκουτζίνη, Γυμνάσιο Αργαλαστής και Κωνσταντίνα Νικοβιώτη, 4ο Γυμνάσιο Βόλου.

Στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου φιλοξενούνται τέσσερις παράλληλες εκθέσεις, οι οποίες αναδεικνύουν το έργο διδασκόντων και μαθητών και αποδεικνύουν ότι το σχολείο αποτελεί κυψέλη γνώσης, μόρφωσης, μα πάνω απ’ όλα δημιουργίας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου