ΑΛΜΥΡΟΣ

Δράσεις κατά του bullying

δράσεις-κατά-του-bullying-576690

Συναυλία διοργανώνεται την Κυριακή 12 Απριλίου από το Αντιναρκωτικό Μέτωπο επαρχίας Αλμυρού

Μέτωπο κατά του σχολικού εκφοβισμού και των εξαρτήσεων στο σύνολό τους, έχουν συγκροτήσει φορείς της περιοχής του Αλμυρού και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουν συναυλία με το Δημήτρη Ζερβουδάκη την Κυριακή 12 Απριλίου στις 10 το βράδυ στην αίθουσα μουσικής «Αλατόστρατα» που βρίσκεται στο πάρκινγκ του ΚΤΕΛ του Αλμυρού.

Φορείς διοργάνωσης της παραπάνω εκδήλωσης είναι το Αντιναρκωτικό Μέτωπο επαρχίας Αλμυρού, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων που βρίσκονται στο Δήμο Αλμυρού, η τιμή εισόδου είναι 10 ευρώ και μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση των στόχων του Αντιναρκωτικού Μετώπου.

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που έχει ως μότο τη φράση «Οχι στο μπούλιγκ, μιλήστε, βγάλτε το φόβο από μέσα σας. Αντιδράστε. Οσο το μοιράζεστε, μικραίνει», είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, των γονέων και των μαθητών ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Μετώπου Επαρχίας Αλμυρού, Θανάσης Δημάκος, υπογραμμίζει ότι «στη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα ξεκινήσει με ομιλία, θα προβάλουμε οπτικό υλικό, το οποίο θα μεταφέρει μηνύματα ευαισθητοποίησης στο κοινό. Το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού είναι υπαρκτό και στόχος μας, τονίζει ο ίδιος, είναι να παρέμβουμε σε επίπεδο πρόληψης».

Η δράση του Αντιναρκωτικού Μετώπου της επαρχίας Αλμυρού ξεκίνησε στα τέλη του 2008, με βασική φιλοσοφία τη συγκρότηση μιας προσπάθειας η οποία επικεντρώνεται στην πρόληψη. Ο εθελοντικός φορέας αναπτύσσει ενημερωτικές δράσεις οι οποίες έχουν ως αποδέκτες γονείς και παιδιά, και καλύπτουν ευρύ πεδίο, όπως η εξάρτηση από τα ναρκωτικά, το τσιγάρο, ο εθισμός στο ίντερνετ αλλά και οι εξαρτησιογόνες ουσίες στο σύνολό τους.

«Επίκεντρο των προσπαθειών μας είναι να αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ γονέων και παιδιών. Συγχρόνως προσπαθούμε να δραστηριοποιηθούμε σε συνεργασία με τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες διευθύνσεις εκπαίδευσης, με στόχο να μάθουν τα παιδιά τις ολέθριες επιπτώσεις της εξάρτησης από ουσίες» επισημαίνει ο κ. Δημάκος, ο οποίος προσθέτει ότι «έστω κι ένα παιδί να σώσουμε από τα ναρκωτικά, είναι πολύ σημαντικό για μας».

Βασικό ζητούμενο είναι σε κάθε περίπτωση ο διάλογος, η συζήτηση μεταξύ παιδιών και γονέων, η εξωτερίκευση του προβλήματος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και η παράλληλη ενημέρωση, που λειτουργεί ως «ασπίδα» προστασίας για πολλούς νέους.

Ο σχολικός εκφοβισμός και η εξάρτηση από ουσίες είναι δύο σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, τα οποία απασχολούν ιδιαίτερα τα μέλη του Αντιναρκωτικού Μετώπου της Επαρχίας Αλμυρού και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνονται εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό.

«Το βασικό είναι η πρόληψη και προσπαθούμε να παρέμβουμε στο συγκεκριμένο πεδίο. Είναι βασικό να ευαισθητοποιήσουμε την οικογένεια, να μιλάει με το παιδί, να γνωρίζει τα προβλήματα του παιδιού και παράλληλα το παιδί να μη φοβηθεί να μιλήσει για το πρόβλημά του» υπογραμμίζει τέλος ο πρόεδρος του ίδιου εθελοντικού φορέα της περιοχής Αλμυρού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου