ΤΟΠΙΚΑ

Πνευματικοί περιοδεύουν στα χωριά

πνευματικοί-περιοδεύουν-στα-χωριά-578344

Εξομολόγοι κεντρικών ναών κινούνται ανά τη Μαγνησία όπου υπάρχουν κενά

Περιοδεία στο Πήλιο και σε άλλα χωριά της Μαγνησίας που στερούνται πνευματικών, πραγματοποιούν δεκάδες εξομολόγοι της Μητρόπολης Δημητριάδος, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.

Ιερείς που διακονούν σε κεντρικούς ναούς της περιοχής μας, επισκέπτονται χωριά που δεν διαθέτουν πνευματικό, για να εξομολογήσουν δεκάδες ανθρώπους, οι οποίοι αδυνατούν πρακτικά να μεταβούν στο Βόλο. Ναοί που διαθέτουν ικανό αριθμό εφημερίων, τέσσερις και άνω, εξυπηρετούν τα κενά που υπάρχουν ανά την περιφέρεια, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

«Υπάρχουν ιερείς σε χωριά αλλά δεν έχουν όλοι την ιδιότητα του εξομολόγου, η οποία δίδεται από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, όταν ο ίδιος κρίνει ότι ο ιερέας είναι έτοιμος να εξομολογεί» όπως αναφέρει ο π. Μάξιμος Παπαϊωάννου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Η παραπάνω πρωτοβουλία υλοποιείται, κατά συνέπεια, επί σειρά ετών, προκειμένου να καλυφθούν οι πνευματικές ανάγκες όλων των κατοίκων της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών, στις οποίες δεν υπάρχουν εξομολόγοι. Αρκετοί ιερείς ξεκίνησαν πριν από αρκετές μέρες την περιήγηση, από το κέντρο προς την περιφέρεια, ενόψει Πάσχα.

Η ίδια πρωτοβουλία έχει εδραιωθεί, παράλληλα, και σε μηνιαία βάση, ενώ την ίδια στιγμή εξυπηρετούνται και οι ανάγκες των κεντρικών ναών.

«Πάντα υπάρχουν δύο τουλάχιστον ιερείς στους ναούς, ιδιαίτερα στους κεντρικούς, διότι υπάρχει μεγάλος αριθμός πιστών οι οποίοι προσέρχονται για τη θεία κοινωνία» επισημαίνει ο π. Μάξιμος, ο οποίος υπογραμμίζει παράλληλα ότι «οι πιστοί παρακολουθούν με κατάνυξη τις Ακολουθίες και προσέρχονται στην εξομολόγηση, διότι έχουν ανάγκη από πνευματική στήριξη».

Στο μεταξύ, έχει αποσταλεί στους ιερείς η κατάσταση με τους ναούς στους οποίους θα λειτουργήσουν στη διάρκεια των ημερών που διανύουμε, προκειμένου να μην υπάρξουν κενά στην περιφέρεια.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου