ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο κορυφαίος Ντε Κίρικο

ο-κορυφαίος-ντε-κίρικο-580552

Εγκαινιάστηκε χθες έκθεση με λιθογραφίες του μεγάλου καλλιτέχνη στη Χάρτα

Είκοσι δύο χαρακτικά του Ντε Κίρικο παρουσιάζονται στο πατάρι της Χάρτας, εγκαινιάζοντας έναν καινούργιο κύκλο εικαστικής δράσης, με πρωταγωνιστές διακεκριμένους δημιουργούς. Η πολύ σημαντική έκθεση, που άνοιξε χθες τις πύλες της στο κοινό, περιλαμβάνει αυθεντικά χαρακτικά του Ντε Κίρικο, επιζωγραφισμένα από τον ίδιο.

Τα έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην περιοχή μας, προέρχονται από συλλογή του Νίκου Βελισιώτη, ενώ επιμελητής της έκθεσης, αλλά και όσων θα ακολουθήσουν, είναι ο εικαστικός Κώστας Κομνηνός.

Μιλώντας για τη νέα συνεργασία που ξεκίνησε, ο Αλέκος Σπυρόπουλος, ιδιοκτήτης της Χάρτας, αναφέρει ότι στόχος είναι να αναδειχθεί το έργο σημαντικών ζωγράφων από όλη την Ελλάδα. «Ο Κώστας Κομνηνός θα επιμελείται της προσπάθειας και σε συνεργασία με κάποιους ανθρώπους, θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε εκθέσεις σημαντικών ζωγράφων στο Βόλο» όπως αναφέρει ο κ. Σπυρόπουλος.

Ο συλλέκτης κ. Βελισιώτης ανέφερε ότι τα αγόρασε σταδιακά τα συγκεκριμένα έργα, με την προοπτική να κοσμήσουν το Μουσείο Ντε Κίρικο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Βόλο.

Ο επιμελητής της έκθεσης, Κώστας Κομνηνός, σημείωσε από την πλευρά του ότι «προσπαθήσαμε να δείξουμε το πρόσωπο του Ντε Κίρικο που ήδη είναι γνωστό, διότι είναι ένας τεράστιος ζωγράφος. Εγκαινιάζουμε ένα νέο εικαστικό κύκλο με τη συγκεκριμένη έκθεση, προσέθεσε, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες». Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φίλους της τέχνης και του πολιτισμού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου