Ανεπανάληπτη προσωπικότητα ο Μένιος Μουρτζόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: 2015-04-06, 12:35:44
Στιγμιότυπο από το αφιέρωμα στο Μένιο Μουρτζόπουλο (φωτό: Ράνια Μανασή)
Ανεπανάληπτη προσωπικότητα ο Μένιος Μουρτζόπουλος

Διήμερο αφιέρωμα τιμής στη μνήμη του αξέχαστου νομικού και διανοητή του Βόλου

Σεμνό αφιέρωμα τιμής στη μνήμη του αξέχαστου νομικού και διανοητή Μένιου Μουρτζόπουλου, αποτέλεσε η διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από το θάνατό του.

Μια σπάνια και ξεχωριστή φυσιογνωμία τιμήθηκε με σειρά εκδηλώσεων από φορείς όπως το Ιστορικό Αρχείο Δημητριάδος, της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, ο Φορέας Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός» και το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ.).

Δεκάδες πνευματικοί άνθρωποι του Βόλου, παρακολούθησαν τις εργασίες του αφιερώματος, προκειμένου να μοιραστούν με τους οικείους του ανεπανάληπτου Μένιου Μουρτζόπουλου, μνήμες και στιγμές μιας πολύ σημαντικής διαδρομής.

Εισηγητές της εκδήλωσης, στην οποία παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ήταν ο Κώστας Λιάπης, εκπαιδευτικός- συγγραφέας, ο Βασίλης Κοτσμανίδης, θεολόγος, ο Μιχάλης Βέλλας ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, οι Ντάτη - Φοίβη και Μαίρη Μουρτζοπούλου, που ανέπτυξαν εμφανώς συγκινημένες, οικογενειακές αναμνήσεις από τον αξέχαστο σύζυγο και πατέρα.

Ποιήματα του Μ. Μουρτζόπουλου απήγγειλε η εκπαιδευτικός Βέρα Βασαρδάνη, ενώ πραγματοποιήθηκε παράλληλα προβολή δεκάλεπτης ψηφιακής αφήγησης με μουσική υπόκρουση από έργα του Α. Μουρτζόπουλου, που επιμελήθηκε η κόρη του Ντάτη Μουρτζοπούλου.

Οι εισηγητές χαρακτήρισαν «προσωπικότητα μοναδική και ανεπανάληπτη» το Μένιο Μουρτζόπουλο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ήταν επαρκής σε όλες τις ανθρώπινες γνώσεις και διέθετε άριστο προφορικό λόγο».

Στη δεύτερη μέρα του αφιερώματος, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο Σαράτση, ομιλητές ήταν οι: Βασίλης Αναγνωστόπουλος Ομότιμος καθηγητής Π.Θ, Νίκος Σωτηρίου, Φιλόλογος, π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου πτ. Θ & Φ, Κώστας Λιάπης, εκπαιδευτικός- συγγραφέας, Απόστολος Παπαθανασίου δικηγόρος - Ιστορικός τ. Δήμαρχος Βόλου, Μιχάλης Μπάστας, δικηγόρος - ποιητής.

Στη διάρκεια του διημέρου λειτούργησε έκθεση ενθυμημάτων του Α. Μουρτζόπουλου στον προθάλαμο του αμφιθεάτρου, ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο προβολές με φωτογραφικό - βιογραφικό υλικό, που σκιαγράφησαν την προσφορά ενός σημαντικού ανθρώπου, ο οποίος διαμόρφωσε στοιχεία της πνευματικής ζωής της πόλης μας, και όχι μόνο, στα μεταπολεμικά χρόνια και τις μέρες μας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=