ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραβευμένη Βολιώτισσα σεναριογράφος

βραβευμένη-βολιώτισσα-σεναριογράφος-582622

Η Αννα Σπύρου ετοιμάζει ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με Χολιγουντιανό σεναριογράφο

Σημαντικές διακρίσεις έχει αποσπάσει στο πεδίο της δημιουργίας η σεναριογράφος Αννα Σπύρου, η οποία βραβεύτηκε για τις «Σιωπηλές κραυγές», συμμετέχοντας στον 1ο Πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσε πρόσφατα η Ενωση Σεναριογράφων Ελλάδος. Επίσης το ίδιο σενάριο επιλέχθηκε από το University of California (UCLA) στο Λος Άντζελες ανάμεσα σε 12 συγγραφείς παγκοσμίως για rewrite, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό.

Η πολυτάλαντη δημιουργός, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Αθήνα αλλά έχει πολιτογραφηθεί Βολιώτισσα, ετοιμάζει ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ τέχνης, με θέμα τη βιογραφία ενός καλλιτέχνη, ενώ συζητά παράλληλα την προοπτική συν-συγγραφής του σεναρίου, με σεναριογράφο από το Χόλυγουντ.

Η Βολιώτισσα σεναριογράφος, ήταν η «ψυχή» της ημερίδας που διοργανώθηκε προχθες στο Αχίλλειο, από την Ενωση Σεναριογράφων Ελλάδος, την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και τη συμμετοχή πολλών ένθερμων φίλων του σεναρίου από το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, με χορηγό επικοινωνίας τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η ίδια ασχολείται επαγγελματικά με το σενάριο, έχοντας σπουδάσει προηγουμένως Graphic Design. Στη συνέχεια παρακολούθησε επί ένα χρόνο το τμήμα κινηματογράφου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με επίκεντρο το σενάριο, διευρύνοντας παράλληλα τις γνώσεις της πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, στο Λος Αντζελες και το Λονδίνο. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας στο New York Film Academy (NYFA) στο Λος Αντζελες.

Η πολυτάλαντη Αννα Σπύρου συνηγορεί υπέρ της άποψης ότι ο σεναριογράφος είναι ο αφανής ήρωας πίσω από τις κάμερες, ενώ διευκρινίζει ότι ανέλαβε τη διεκπεραίωση των διοργανωτικών διαδικασιών της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βόλο, κατόπιν σχετικής πρότασης του προέδρου της Ενωσης κ. Κακκαβά, ο οποίος ξεκίνησε χθες από το Βόλο τις ενημερωτικές εκδηλώσεις για το σενάριο, που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Η βραβευμένη σεναριογράφος, η οποία ασχολείται και με τη σκηνοθεσία, αναφέρει με ιδιαίτερη σεμνότητα ότι βρίσκεται ακόμη στην αρχή της δημιουργικής της πορείας. Ο Βόλος «είναι η πόλη μου τα τελευταία χρόνια» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ εξακολουθεί παράλληλα να συλλέγει εικόνες που την εμπνέουν, προκειμένου να γράψει ιστορίες γεμάτες ευαισθησία.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου