ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραβείο σε Βολιώτη εκπαιδευτικό για το έμπρακτο ενδιαφέρον στη φιλαναγνωσία

βραβείο-σε-βολιώτη-εκπαιδευτικό-για-τ-582762

Ο Διονύσης Λεϊμονής τιμήθηκε για την προσφορά του στην παιδική λογοτεχνία

Τιμητική διάκριση απέσπασε ο Βολιώτης εκπαιδευτικός και συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής, φιλόλογος καθηγητής στο 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο της μέρας του παιδικού βιβλίου.

Συγκεκριμένα, του απονεμήθηκε το Βραβείο που δίδεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για τη Φιλαναγνωσία και τη Νεανική Λογοτεχνία.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, από τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου – Ελληνικό Παράρτημα (ΙΒΒΥ).

Ο Βολιώτης φιλόλογος και συγγραφέας εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντική, για έναν εκπαιδευτικό, η αναγνώριση του έργου του.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι το βραβείο δεν είναι αυτοσκοπός για τον ίδιο, αλλά είναι σημαντική, όπως είπε, η αναγνώριση εκπαιδευτικών, οι οποίοι καταβάλλουν προσπάθειες, προκειμένου να ανοίξουν το σχολείο στην κοινωνία και να προάγουν, παράλληλα, τη φιλαναγνωσία.

Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα έντονα συναισθήματα που τον διακατείχαν τη στιγμή της βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία κορυφαίων συγγραφέων, οι οποίοι αποτέλεσαν δημιουργικά πρότυπα για τον ίδιο, στη διάρκεια των παιδικών και νεανικών του χρόνων, καθώς διάβαζε τα βιβλία τους.

Ο Βολιώτης συγγραφέας έχει αποσπάσει δεκάδες βραβεία για το έργο του, το οποίο διακρίνεται για τον κοινωνικό και διδακτικό του χαρακτήρα, ενώ το βιβλίο του με τίτλο «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο», κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Ο Διονύσης Λεϊμονής εργάζεται στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ζει μόνιμα με την οικογένειά του, στη Νέα Ιωνία Βόλου. Παράλληλα με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων, ασχολείται με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά. Το 2005 απέσπασε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνίας του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών, για το διήγημά του: «Ζωή από τα χαλάσματα». Το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο του «Η κολυμβήθρα του Σιλωάμ» ήταν η πρώτη εκδοτική του προσπάθεια. Τον Απρίλιο του 2009 κυκλοφόρησε το νεανικό του μυθιστόρημα «Το μυστικό της Δαγκάνας», από τον Πολιτιστικό Ιδρυμα της Τραπέζης Κύπρου, ενώ έχει λάβει επίσης διακρίσεις για διηγήματα αλλά και ποιήματά του, που αποτυπώνουν τη δημιουργική του ευαισθησία.

Πολυάριθμες διακρίσεις

Το βιογραφικό του Διονύση Λεϊμονή κοσμείται από σειρά διακρίσεων, οι οποίες έχουν ως αφετηρία το 1ο βραβείο στον Γ’ Διαγωνισμό Διηγήματος και Ποίησης του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών το 2004 με το έργο «Ζωή απ’ τα χαλάσματα». Ακολούθησε τιμητικό δίπλωμα από την Πανελλήνια Ενωση Λογοτεχνών κατά τη διάρκεια των 21ων λογοτεχνικών αγώνων Δελφών το 2006 για το ποίημα «Οι ναυαγοί» αλλά και σειρά ακόμη διακρίσεων, που μαρτυρούν την απήχηση του έργου του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι απέσπασε το 2ο Βραβείο από τον Ελληνοαυστραλιανό σύλλογο για το ποίημά του «Αποκεχωρηκότες και μη», το Νοέμβριο του 2007, Α’ Βραβείο για το μυθιστόρημα «Το μυστικό της Δαγκάνας» το Μάρτιο του 2008 από τον Κυπριακό Σύνδεσμο παιδικού και νεανικού βιβλίου, Β’ Επαινο από τους Βιβλιόφιλους Εδεσσας για το διήγημά του «www.kalesate-plhrosate-teloiasate. Com, το Φεβρουάριο του 2009, Β’ βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό πεζογραφίας και ποίηση της ΕΠΟΚ, τον Απρίλιο του 2010 για το διήγημα «Πονάω μάνα…», που αποτύπωσε με αδρές πινελιές την ευαισθησία και το ταλέντο του.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου