ΤΑΞΙΔΙΑ

Κρατήσεις 70% στα ξενοδοχεία ενόψει Πάσχα

κρατήσεις-70-στα-ξενοδοχεία-ενόψει-πάσχ-584670

Διστακτικοί μέχρι στιγμής οι ταξιδιώτες σύμφωνα με τα στοιχεία των ξενοδόχων

Σε χαμηλότερα επίπεδα βρίσκονται, σε σύγκριση με πέρυσι, τα ποσοστά των κρατήσεων στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής μας ενόψει της Πασχαλινής περιόδου, που μεταφράζονται σε πληρότητες 70% περίπου σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα και 50% αντίστοιχα στο νότιο και το ανατολικό Πήλιο.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν επαληθεύουν τις προσδοκίες των ξενοδόχων, οι οποίοι εκτιμούν, ωστόσο, ότι δεν θα λείψουν οι αφίξεις της τελευταίας στιγμής.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, η κινητικότητα που υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι σαφώς μικρότερη, σε σύγκριση με αντίστοιχες περιόδους του παρελθόντος.

«Τα τηλεφωνήματα που λαμβάνουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδος αλλά σημειώνεται στατικότητα, η οποία πιστεύω ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο της πολιτικής» αναφέρει ο Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας. Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα ότι «παίζουν αρνητικό ρόλο οι πληροφορίες ότι το Πάσχα θα επικρατήσουν βροχές και κρύο».

Σε γενικές γραμμές είναι διστακτικοί οι εν δυνάμει εκδρομείς, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη τους δύο παραπάνω παράγοντες, που λειτουργούν σε κάθε περίπτωση αποτρεπτικά. «Πέρσι υπήρχε τελείως διαφορετική εικόνα, αλλά δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, διότι η τωρινή κατάσταση είναι διαφορετική» επισημαίνει ο κ. Ζαφείρης, ο οποίος εκτιμά ότι πάντα υπάρχει η προοπτική των κρατήσεων αλλά και αφίξεων της τελευταίας στιγμής.

Η ρευστή κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό, επηρεάζει άμεσα τον τουρισμό, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται από την εικόνα που είχε διαμορφωθεί στις αρχές της σεζόν και χαρακτηρίζονταν ως «ιδιαίτερα ενθαρρυντική» από όλους.

Σχολιάζοντας τη γενικότερη εξέλιξη που διαφαίνεται για τον τουρισμό, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων κάνει λόγο για «τεράστια στασιμότητα» κατ’ αρχάς, «πολύ μεγάλη μείωση στις προκρατήσεις» και γενικά μια κατάσταση που δημιουργεί «μεγάλη ανησυχία».

Τα μέχρι τώρα δεδομένα ενισχύουν, εξάλλου, τη θέση ότι θα είναι μια δύσκολη τουριστική χρονιά, διότι δεν έχει αποκατασταθεί η ροή των κρατήσεων από το εξωτερικό.

«Τη στιγμή κατά την οποία δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί αύριο, ποιός μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις στον τουρισμό» σχολιάζει ο κ. Ζαφείρης, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι λέξη – κλειδί είναι η σταθερότητα.

Στο μεταξύ, γενικότερες μειώσεις στις ξενοδοχειακές τιμές παρατηρούνται στους Θεσσαλικούς προορισμούς, με κυριότερη τη μείωση σε σχέση με τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους στην περιοχή μας σύμφωνα με το trivago και τα στοιχεία που είδαν προχθές το φως της δημοσιότητας. Οι περισσότεροι επισκέπτες της Μαγνησίας θα πραγματοποιήσουν τριήμερες διακοπές ενόψει της εορτής του Πάσχα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ξενοδόχων, η σταθεροποίηση της γενικότερης πολιτικής κατάστασης, θα συμβάλει στην αναστροφή της υπάρχουσας εικόνας που έχει διαμορφωθεί στο πεδίο του τουρισμού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου