«Στο παιδικό βιβλίο οι ρίζες μας»

Τελευταία ενημέρωση: 2015-04-02, 09:43:49
Η δημοφιλής συγγραφέας με τους ήρωες των βιβλίων της
«Στο παιδικό βιβλίο οι ρίζες μας»

Υπογράμμισε η Χρυσηίδα Δημουλίδου με αφορμή την παρουσίαση του έργου της στο Βόλο

Τη σημασία και τη διαχρονική αποστολή του παιδικού βιβλίου και του παραμυθιού γενικότερα, υπογράμμισε η πολυβραβευμένη συγγραφέας Χρυσηίδα Δημουλίδου, η οποία συνάντησε χθες τα παιδιά της πόλης μας στο Αχίλλειο. Οι ήρωες των βιβλίων της ζωντάνεψαν στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου, από το «Αξιον εστί» σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας και τις εκδόσεις «Διάπλαση».

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η κ. Δημουλίδου, επεσήμανε ότι μέσα από τα παραμύθια της, που «δεν γράφονται καθόλου τυχαία», υπάρχουν «πάρα πολλά ηθικά διδάγματα», που δίνουν «το έναυσμα σε ένα παιδάκι να ανοίξει τη σωστή πόρτα».

Η συγγραφέας δεκάδων best seller τόνισε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη τα παραμύθια. Κατά συνέπεια, κύριο μέλημα κάθε συγγραφέα είναι να διατηρηθεί η αγνότητα των παιδιών, να πάρουν σωστές βάσεις, τα σωστά μηνύματα.

 «Είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδάκι να είναι αγνό και να παραμένει αγνό, ακόμη κι όταν μεγαλώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δημουλίδου.

Η ίδια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα συναισθήματα που την κατακλύζουν όταν βρίσκεται κοντά στα παιδιά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κατ’ αρχήν γελάω με τα παραμύθια μου, αλλά εκείνο που με κάνει πραγματικά να νιώθω υπερήφανη, είναι όταν βλέπω τα παιδάκια που ταυτίζονται με τους ήρωες. Το πιστεύουν αυτό που διαβάζουν, κάνουν ερωτήσεις κι έχουν καταλάβει το παραμύθι, το ηθικό δίδαγμα που περνάει».

Το παιδικό βιβλίο «είναι οι ρίζες μας, όπως η πόλη, η γη που μεγαλώσαμε. Είναι το πρώτο έναυσμα του τι σημαίνει μεγαλώνω, τι θα κάνω στη ζωή μου, ποιος θα γίνω και αν θα προσφέρω καλό στην κοινωνία» σημείωσε μεταξύ άλλων η αγαπημένη συγγραφέας, η οποία δεν σταματάει να εξελίσσεται, αναζητώντας διαρκώς, καινούργιους εκφραστικούς δρόμους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=