ΤΑΞΙΔΙΑ

Ελάχιστο ενδιαφέρον για ταξίδια λόγω αστάθειας του καιρού

ελάχιστο-ενδιαφέρον-για-ταξίδια-λόγω-588308

Πάσχα εντός και εκτός και επί τα αυτά για τους περισσότερους Βολιώτες

Αισθητά μειωμένο είναι το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον των περισσοτέρων Βολιωτών ενόψει Πάσχα, με τη συντριπτική πλειοψηφία να επιλέγει το γνώριμο οικογενειακό περιβάλλον, αντί της απόδρασης σε δημοφιλείς προορισμούς. Το υποτονικό ενδιαφέρον των Βολιωτών αποδίδεται αφενός στην ασταθή διάθεση του καιρού, όπου εναλλάσσεται το ανοιξιάτικο και το χειμερινό σκηνικό, αλλά και στη γενικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πεδίο της πολιτικής.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του κ. Θανάση Μούτσιου, ιδιοκτήτη γραφείου ταξιδιών: «Δεν υπάρχει καθόλου ενδιαφέρον από τους Βολιώτες ενόψει Πάσχα. Τέσσερις εκδρομές διοργανώνουμε ως γραφείο στη Χαλκιδική, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα και δήλωσαν ελάχιστα άτομα την πρόθεση να συμμετέχουν».

Η πλειοψηφία των εν δυνάμει ταξιδιωτών της εορταστικής περιόδου, επιλέγουν, σημειωτέον, κοντινούς προορισμούς, με πολύ χαμηλό κόστος, που κυμαίνεται από 150-200 ευρώ κατ’ άτομο, για τέσσερις μέρες.

Η ραγδαία πτώση του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος σημειώνεται εντονότερα το τελευταίο δίμηνο και αποδίδεται εν μέρει στην οικονομική ανασφάλεια που νιώθουν οι περισσότεροι, αναμένοντας τις πολιτικές εξελίξεις. «Ο καιρός επηρεάζει αποφασιστικά τους εκδρομείς, οι οποίοι με τη σκέψη της ενδεχόμενης βροχόπτωσης στη διάρκεια των Πασχαλινών διακοπών, επιλέγουν την παραμονή στο σπίτι» αναφέρει ο κ. Μούτσιος.

Η εικόνα πριν από την κρίση ήταν τελείως διαφορετική καθώς ήδη από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας οριστικοποιούνταν το πλάνο των γραφείων ταξιδιών και γίνονταν σαφείς, παράλληλα, οι προθέσεις των εκδρομέων, οι οποίοι επέλεγαν τον προορισμό της επιλογής τους στη διάρκεια των Πασχαλινών διακοπών.

Εξαιρετικά δημοφιλής Πασχαλινός προορισμός ήταν πάντα η Κέρκυρα για δεκάδες Βολιώτες, οι οποίοι ταξίδευαν στα Επτάνησα για να γνωρίσουν τα εορταστικά ήθη και έθιμα που ανάγονται στο μακρινό παρελθόν και διατηρούνται ζωντανά μέχρι σήμερα. «Τουλάχιστον δέκα λεωφορεία από το Βόλο μετέφεραν εκδρομείς στην Κέρκυρα» επισημαίνει ο ίδιος επαγγελματίας, ο οποίος διατυπώνει παράλληλα τον έντονο προβληματισμό του για την μελλοντική πορεία του κλάδου.

Δίνοντας το στίγμα της αβέβαιης κατάστασης που διαμορφώνεται στο ταξιδιωτικό πεδίο, ο κ. Μούτσιος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «πέρσι, λίγο πριν την Κυριακή των Βαΐων είχαμε στείλει τις προκαταβολές και γνωρίζαμε που θα ταξιδέψει ο καθένας. Πέρσι είχαμε διοργανώσει παράλληλα εκδρομές σε Καβάλα και Θάσο, μαζί με τους παραπάνω προορισμούς, στους οποίους ταξίδεψαν αρκετοί».

Το μέλλον διαμορφώνεται σε κλίμα αβεβαιότητας, ενώ όπως τονίζει ο ίδιος επαγγελματίας «είμαστε πολύ προβληματισμένοι, διότι είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, το κόστος αγοράς και συντήρησης των λεωφορείων είναι μεγάλο και δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στο μέλλον».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου