ΤΟΠΙΚΑ

536 ξένοι τουρίστες στο Βόλο

536-ξένοι-τουρίστες-στο-βόλο-589108

Στο λιμάνι κατέπλευσε χθες το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «MS Hamburg»

Τις ομορφιές της Μαγνησίας γνώρισαν οι 536 αλλοδαποί επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «MS Hamburg», μήκους 130 μέτρων, το οποίο κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, μετά τη Θεσσαλονίκη, ακολουθώντας τη θαλάσσια διαδρομή προς Πειραιά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιβαινόντων ήταν Γερμανοί, 347 συνολικά, 15 Δανοί, ένας Ιταλός, δύο Ούγγροι, τρεις Ελβετοί, ένας Ολλανδός, τέσσερις Σουηδοί, ένας Βόσνιος και ένας Ισπανός, ενώ το ίδιο κρουαζιερόπλοιο διαθέτει πολυμελές πλήρωμα, το οποίο απαρτίζεται από 164 άτομα.

Οι περισσότεροι αλλοδαποί επιβάτες μετέβησαν με πούλμαν στην Πορταριά, τη Μακρινίτσα και τις Μηλιές στη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής τους στην περιοχή μας, ενώ όσοι επέλεξαν την περιήγηση στην καρδιά της εμπορικής αγοράς, επισκέφθηκαν παράλληλα το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου.

Παράλληλα, εργαζόμενοι στο Info Center του Δήμου Βόλου βρίσκονταν στην υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου και διένειμαν έντυπο πληροφοριακό υλικό και χάρτες, προκειμένου να κινηθούν πιο εύκολα μέσα στην πόλη οι ξένοι τουρίστες.

Οι επισκέπτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη γνωριμία με τη Μαγνησία, ενώ οικογένεια Γερμανών που διαμένουν στο Αμβούργο, ανέφερε ότι ήταν ευχάριστη έκπληξη ο ήλιος και ο ανοιξιάτικος καιρός. Οι ίδιοι χαρακτήρισαν «ευχάριστη αλλαγή» το ανοιξιάτικο τοπίο της Μαγνησίας, σε σύγκριση με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια που κυριαρχούν στη χώρα τους.

Στο μεταξύ, το πρόγραμμα των αφίξεων της άνοιξης θα συνεχιστεί κανονικά και κάθε φορά που σημειώνεται ενδεχόμενη αλλαγή, ενημερώνονται σχετικά οι επαγγελματίες.

Οι υπεύθυνοι για την τουριστική προβολή της Μαγνησίας, επισημαίνουν ότι είναι πολύ σημαντική η εδραίωση του τουρισμού κρουαζιέρας και στη διάρκεια του χρόνου και γι’ αυτό το λόγο θα επιδιωχθεί η συνέχιση των προσπαθειών που καταβάλλονται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου