ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες στήριξης του «Δος ημίν»

πρωτοβουλίες-στήριξης-του-δος-ημίν-589214

Ευαισθητοποιημένοι Βολιώτες προτίθενται να δημιουργήσουν δίκτυο συνδρομητών

Βασικό ζητούμενο αποτελεί για το «Δος ημίν» η συνδρομή του κόσμου, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες, οι οποίες οφείλονται στην αύξηση των σιτιζόμενων σε 220 περίπου ημερησίως και τη μείωση των εισφορών, αντίστοιχα. Στο πλαίσιο αυτό καταγράφεται η πρόθεση ομάδας Βολιωτών να δημιουργηθεί δίκτυο που θα στηρίζει οικονομικά το κέντρο σίτισης του Αγίου Νικολάου. Παράλληλα, όμως, έχουν καταγραφεί συγκινητικές δωρεές, αντί στεφάνου, για τον ίδιο σκοπό, από οικογένειες Βολιωτών που επιθυμούν να συνδράμουν την παραπάνω φιλανθρωπική δομή.

Ο ισοσκελισμός εσόδων και εξόδων είναι το σημείο στο οποίο επικεντρώνονται οι προσπάθειες των ιθυνόντων, δεδομένου ότι τα λειτουργικά έξοδα εξακολουθούν να μην καλύπτονται από τις εισφορές, οι οποίες είναι σαφώς μειωμένες σε σύγκριση με την προηγούμενη τριετία.

«Το «Δος ημίν» ήρθε για να μείνει και πρέπει να το βοηθήσουμε, να το διατηρούμε ζωντανό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν φτωχοί όχι μόνο στις περιόδους των εορτών αλλά και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου» όπως αναφέρει ο π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου.

Οι προσφορές τροφίμων αλλά και οι χρηματικές εισφορές, αποτελούν τους δύο βασικούς αιμοδότες της συγκεκριμένης δομής, που προσφέρει καθημερινά, 365 μέρες το χρόνο, ζεστό φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη.

Η αύξηση των εισφορών αποτελεί ζητούμενο, προκειμένου να καλυφθούν επαρκώς τα λειτουργικά έξοδα του «Δος ημίν σήμερον», ενώ η προσφορά τροφίμων μακράς διαρκείας, ενισχύει την αποθήκη του ίδιου κέντρου σίτισης, για την παρασκευή των γευμάτων που διανέμονται καθημερινά σε απόρους, οικογένειες και μοναχικά άτομα.

Το ζητούμενο είναι η σταθερή και διαρκής στήριξη από την τοπική κοινωνία, ενώ στο μεταξύ, δεκάδες ευαισθητοποιημένοι Βολιώτες, προσφέρουν με συγκινητική προθυμία το απόθεμα της αγάπης τους για να μακροημερεύσει ο κορυφαίος φιλανθρωπικός θεσμός της τοπικής Εκκλησίας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου