ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυξάνονται τα καταδυτικά κέντρα

αυξάνονται-τα-καταδυτικά-κέντρα-597893

Το Μάιο προγραμματίζεται εκδήλωση παρουσίασης της Αλοννήσου στην Αθήνα

Ανοιγμα στο πεδίο του εναλλακτικού τουρισμού επιχειρεί η Αλόννησος, η οποία θα πρωταγωνιστήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου σε κεντρικό χώρο της Αθήνας, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται τα καταδυτικά κέντρα του νησιού, που απευθύνονται στους λάτρεις των υποβρύχιων σπορ. Η Αλόννησος προωθεί αναμφίβολα τον καταδυτικό τουρισμό και στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να προστεθεί και τέταρτο καταδυτικό κέντρο στα ήδη υπάρχοντα.

Οι εναλλακτικές δράσεις τουρισμού που συνάδουν με το τοπίο και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Αλοννήσου, αλλά και οι τοπικές γεύσεις βρίσκονται στο επίκεντρο του ευρύτερου σχεδιασμού προβολής του νησιού, που κερδίζει διαρκώς έδαφος.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον περιπατητικό -φυσιολατρικό αλλά και το γαστρονομικό τουρισμό, προκειμένου να αναπτυχθούν όλα τα δυνατά σημεία του νησιού. Το συγκεκριμένο σημείο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι δεκάδες ξένοι τουρίστες επιλέγουν συγκεκριμένους θερινούς προορισμούς, που προσφέρουν εναλλακτικές δράσεις και επιλογές.

«Διερευνούμε τις προοπτικές ανάπτυξης του φυσιολατρικού τουρισμού, προκειμένου να προσελκύσουμε γκρουπ τουριστών, ενώ παράλληλα θα δώσουμε ανάλογη έμφαση και στις τοπικές γεύσεις, προκειμένου να ενισχυθεί ο γαστρονομικός τουρισμός», όπως υπογραμμίζει η Κική Αναγνώστου, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αλοννήσου.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Αλοννήσου συμμετείχε, με «αιχμή του δόρατος» τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Arnhem της Ολλανδίας, την προηγούμενη εβδομάδα. Η πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Dreaming about Greece» πραγματοποιήθηκε με αρωγούς την έγκριτη εταιρεία Coco – Mat και το καθιερωμένο Ολλανδικό ταξιδιωτικό website για την Ελλάδα www.griekenland.net, πλαισιώθηκε από παραδοσιακούς χορούς και τοπικά πιάτα με σκοπό την ανάδειξη ποιοτικών τοπικών προϊόντων και προορισμών της Ελλάδας και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον Ολλανδών επαγγελματιών, δημοσιογράφων, επωνύμων και φίλων της Ελλάδας γενικότερα.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοφιλή διαδικτυακό τόπο της Ολλανδίας, «η πεζοπορία, η κατάδυση, η επίσκεψη του θαλάσσιου Πάρκου, η τουριστική συνείδηση των κατοίκων και οι πρωτοβουλίες εθελοντών για τον καθαρισμό των ακτών, αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του τουριστικού προϊόντος της Αλοννήσου που δικαιώνουν τις συνεχείς βραβεύσεις και τις υψηλές βαθμολογίες στη διεθνή κατάταξη βιώσιμων προορισμών καθιστώντας ζωτική την παρουσία του Δήμου στο event».

Εχοντας ως βάση τα παραπάνω, οι επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου αναπτύσσουν πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ως στόχο να αναδείξουν το εναλλακτικό προφίλ της Αλοννήσου και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των τουριστών από όλο τον κόσμο, στη διάρκεια του χρόνου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου