ΤΟΠΙΚΑ

Τίμησαν τους ήρωες του ’21

τίμησαν-τους-ήρωες-του-21-602727

Ο Σύλλογος Πελοποννησίων κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Κολοκοτρώνη

Την καθιερωμένη εκδήλωση τιμής στους ήρωες αγωνιστές του 1821 πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογος Πελοποννησίων Ν. Μαγνησίας «ο Μωριάς», που τέλεσε τρισάγιο στην προτομή του Γέρου του Μωριά, Αρχιστράτηγου του αγώνα της παλιγγενεσίας, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στο πάρκο της παραλίας του Βόλου.

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης περιελάμβανε κατάθεση στεφάνου και σύντομη επίκαιρη ομιλία, στην προτομή του Γέρου του Μωριά, Αρχιστράτηγου του αγώνα της παλιγγενεσίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής επετείου της 25ης Μαρτίου και εις ανάμνηση της 23ης Μαρτίου 1821 κατά την οποία ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης με τον Κολοκοτρώνη, τον Παπαφλέσσα και τους λοιπούς αγωνιστές, κατέλαβαν την Καλαμάτα, όπου εξέδωσε, η λεγόμενη Μεσσηνιακή γερουσία, την ανακοίνωση προς τις συμμαχικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ιωάννης Σαρακατσάνος, υπογράμμισε ότι «είναι μεγάλη τιμή για μας το γεγονός ότι είμαστε μέλη του συγκεκριμένου Συλλόγου, που υφίσταται από το 1901 και αριθμεί περίπου 300 μέλη». Ο κ. Σαρακατσάνος επεσήμανε παράλληλα ότι «είναι μεγάλη τιμή για μας ότι ξεκίνησε από την Πελοπόννησο αυτός ο αγώνας και σήμερα είμαστε ελεύθεροι εξ αιτίας αυτών των ανθρώπων. Η ενότητα και η εθνική ομοψυχία μας ενώνει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και σε άλλες δύσκολες στιγμές».

Η προτομή του Κολοκοτρώνη, από τις παλαιότερες στην περιοχή μας, αποτελεί σύμβολο και ορόσημο για το δραστήριο Σύλλογο, που δημιουργεί διαύλους επικοινωνίας, με άλλους Συλλόγους ανά τον κόσμο, έχοντας ως στόχο την πολιτιστική σύσφιξη σχέσεων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου