ΤΟΠΙΚΑ

Ελκυστική η ιστορία του Βόλου

ελκυστική-η-ιστορία-του-βόλου-606458

Πενήντα μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν την περιοχή μας

Θετικές εντυπώσεις έχουν αποκομίσει οι διδάσκοντες και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από το Βόλο, τα ιστορικά μνημεία, τον τόπο και τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά τoυ. Η πολυμελής ομάδα, που αποτελείται από πενήντα μαθητές της Γ’ τάξης και τρεις συνοδούς καθηγητές, πραγματοποιούν τριήμερη εκπαιδευτική περιήγηση στην περιοχή μας, επιλέγοντας το Βόλο, ως σημείο αναφοράς στο πρόγραμμα που εκπονούν.

Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε η χθεσινή επίσκεψη των μαθητών και των καθηγητών τους στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, όπου ξεναγήθηκαν και συνέλλεξαν πολύτιμες πληροφορίες για την ιστορική φυσιογνωμία της πόλης, με τη συνδρομή του Γιώργου Σουλακούδη. Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στις Μηλιές και τα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής, την περίφημη Βιβλιοθήκη Μηλεών και τον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών.

Στο μεταξύ, οι μαθητές περιηγήθηκαν στα ιστορικά σημεία και μνημεία της Πορταριάς και της Μακρινίτσας, δοκίμασαν παραδοσιακές γεύσεις, συνέλλεξαν ποικιλόχρωμες εικόνες και σύμφωνα με υπάρχον πρόγραμμα, αναχωρούν σήμερα το πρωί για τη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η καθηγήτρια του σχολείου Σοφία Παπαδοπούλου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «επισκεφθήκαμε το Μουσείο της πόλης διότι θέλαμε να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για το Βόλο. Το πρόγραμμα που εκπονούμε έχει ιστορικό θέμα και γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε να γνωρίσουμε την ιστορία του Βόλου και οτιδήποτε υπάρχει στη γύρω περιοχή».

Παράλληλα, η κ. Παπαδοπούλου επεσήμανε ότι η περιοχή της Μαγνησίας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πρόσθεσε ότι «τα παιδιά έχουν εντυπωσιαστεί με την πόλη, το Πήλιο και τα αξιοθέατα που έχουν δει μέχρι στιγμής».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου