ΤΟΠΙΚΑ

Από τη φωτογραφία στη διακονία

από-τη-φωτογραφία-στη-διακονία-614691

Ο π. Νικόλαος Κουμπαρούλης προσφέρει έργο ως άμισθος ιερέας στην τοπική Εκκλησία

Απόφαση ζωής αλλά και καρδιάς αποτελεί για τον π. Νικόλαο Κουμπαρούλη η μετάβαση από το χώρο της φωτογραφίας, στο πεδίο της διακονίας, ως άμισθος κληρικός. Η χειροτονία του 33χρονου κληρικού σε πρεσβύτερο, τελέστηκε προχθές, σε κλίμα συγκίνησης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, παρουσία των οικείων του και πλήθους πιστών.

Κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας και σπούδασε σε ΙΕΚ της Αθήνας γραφιστική και φωτογραφία, ενώ για δύο χρόνια διατηρούσε φωτογραφείο στον Πειραιά, τόπο καταγωγής της συζύγου του.

Λίγο διάστημα αφότου παντρεύτηκε, ένιωσε έντονα την ανάγκη να στραφεί στην Ιεροσύνη, ανοίγοντας καινούργιους δρόμους στη ζωή του. «Η στροφή στην ιεροσύνη προέκυψε ξαφνικά, δεν ήταν μια απόφαση που προϋπήρχε. Δεν εξηγείται με απλά λόγια η απόφασή μου. Από ένα σημείο κι έπειτα, ήθελα να προχωρήσω στη χειροτονία κι ένιωσα μέσα μου την ανάγκη να το κάνω» όπως αναφέρει ο π. Νικόλαος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο π. Νικόλαος χειροτονήθηκε διάκονος σε ηλικία 31 ετών στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς και λίγο αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά του στο Βόλο, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Παράλληλα ο ίδιος υπογραμμίζει ότι βρίσκονταν πάντα κοντά στην Εκκλησία, ενώ η γνωριμία του με τον π. Γεώργιο Γεωργακόπουλο, αδελφό του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, αποδείχτηκε καθοριστική σε σχέση με την μετάβασή του στο Βόλο, μετά τη χειροτονία του σε διάκονο.

Οι γνώσεις φωτογραφίας που διαθέτει, αξιοποιήθηκαν, σημειωτέον, από την τοπική Εκκλησία, καθώς έχει αποτυπώσει με τη μηχανή του πολλές ακολουθίες, εκδηλώσεις και δράσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος.

«Ο Βόλος όπου μετακομίσαμε, έχει γίνει ο τόπος της ζωής μας» επισημαίνει ο π. Νικόλαος, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι «ακολουθώ το θέλημα του Θεού, κι όπου μου ζητηθεί, θα διακονήσω». Ο 33χρονος κληρικός, πατέρας δύο παιδιών, δεν μισθοδοτείται από την πολιτεία κι όπως υπογραμμίζει «ζούμε λιτά και απλά και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε, έχοντας τη βοήθεια της Μητρόπολης Δημητριάδος, που μας έχει στηρίξει από την πρώτη στιγμή».

Αναφερόμενος στον π. Νικόλαο, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την εθελοντική προσφορά του στην Εκκλησία, σε μία εποχή κρίσης, με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά με ολόθυμη διάθεση προσφοράς και θυσίας για τον λαό του Θεού.

Ο π. Νικόλαος θα τοποθετηθεί προσωρινά στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου και αργότερα θα διακονήσει ως εφημέριος σε χωριό του νοτίου Πηλίου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου