Αστρονομικά μυαλά στο Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2015-03-12, 11:19:09
Από εκδήλωση της Εταιρείας Αστρονομίας του Βόλου
Αστρονομικά μυαλά στο Βόλο

Νέοι από όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου

Στο επίκεντρο του αστρονομικού ενδιαφέροντος θα βρεθεί για μια ακόμη φορά ο Βόλος, η πόλη που μετά την Ολυμπιάδα, θα φιλοξενήσει το διήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο Νεολαίας, εντός του Ιουλίου. Δεκάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν στο δημιουργικό διήμερο που θα «φιλοξενηθεί» στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα περιλαμβάνει παράλληλα, αστρονομικές δράσεις στα Χάνια, κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Ο παραπάνω θεσμός, που φέρει τη διοργανωτική σφραγίδα της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την συμμετοχή νέων από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν απόψεις γύρω από την επιστήμη της Αστρονομίας και παράλληλα οι διοργανωτές θα βραβεύσουν τους πρώτους των πρώτων, δηλαδή όσους διακρίθηκαν στον αντίστοιχο μαθητικό διαγωνισμό που διοργανώνει κατά παράδοση, η ίδια Εταιρεία.

Ο εν λόγω διαγωνισμός, ο οποίος απευθύνεται σε λαμπρά αστρονομικά μυαλά, θα αναδείξει τους δύο πρώτους μαθητές που θα μεταβούν στη ΝΑΣΑ και τους πέντε, αντίστοιχα, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα της Ινδονησίας.

Η τρίτη φάση του συγκεκριμένου διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, από τις 5-8 μ.μ. στο κτίριο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου κ. Κωνσταντίνος Μαυρομμάτης «είναι πολύ σημαντικός ο διαγωνισμός, στον οποίο θα συμμετάσχουν παιδιά από όλη την Ελλάδα. Οι δύο πρώτοι από τους βραβευθέντες θα μεταβούν στη ΝΑΣΑ, οι πέντε πρώτοι θα συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα της Ινδονησίας και οι υπόλοιποι θα λάβουν αναμνηστικό βραβείο για τη συμμετοχή τους».

Ολες οι παραπάνω διοργανώσεις συνθέτουν ένα ευρύ πλαίσιο δράσης, το οποίο θέτει στο επίκεντρο τους νέους, φερέλπιδες αστρονόμους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να επικοινωνήσουν, έχοντας ως κοινό στοιχείο την αγάπη τους για την αστρονομία κι όσα κρύβει το μακρινό διάστημα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=