ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνές συνέδριο στη Σκιάθο

διεθνές-συνέδριο-στη-σκιάθο-625254

Διοργανώνεται το Μάιο με τη συμμετοχή bloggers από τη Βρετανία και τη Σκανδιναβία

Σημαντικές προοπτικές εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν στο πεδίο της ευρύτερης τουριστικής προβολής της Σκιάθου, μέσω του διεθνούς συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο, με τη συμμετοχή bloggers από τη Βρετανία και τη Σκανδιναβία. Το συνέδριο βρίσκεται σε φάση διοργάνωσης, με τα μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου να πρωτοστατούν στη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Οι bloggers θα φιλοξενηθούν για μια εβδομάδα στο νησί, θα ξεναγηθούν στα μουσεία, τα μνημεία και τις παραλίες της Σκιάθου και κατόπιν θα επιστρέψουν στη βάση τους, δημοσιεύοντας σε μεγάλα διαδικτυακά αφιερώματα τις εντυπώσεις τους, τις οποίες θα συνοδεύουν με το ανάλογο φωτογραφικό υλικό.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά και στόχος είναι να δώσει όλη η τοπική κοινωνία το «παρών», φορείς, κάτοικοι και επαγγελματίες του νησιού, προκειμένου να υλοποιηθεί ο φιλόδοξος στόχος, που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη.

«Στόχος μας δεν είναι να διαφημίσουμε κάποια συγκεκριμένα ξενοδοχεία, σκοπός μας είναι να διαφημιστεί το νησί» όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Θωμάς Κουκουλάκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή η διοργανωτική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Κουκουλάκης «έχουμε ήδη μιλήσει με αρκετούς, οι οποίοι έχουν επιβεβαιώσει ότι θα παραστούν στο συνέδριο και από τον άλλο μήνα θα προχωρήσουμε τις κρατήσεις εισιτηρίων και ξενοδοχείων, για τη φιλοξενία των bloggers από το εξωτερικό».

Οι προσδοκίες των διοργανωτών είναι μεγάλες και έχουν ως επίκεντρο τη διαφήμιση του νησιού σε διεθνή βάση. «Οι προσδοκίες μας είναι να διαφημίσουμε το νησί, να ακούγεται όλο το καλοκαίρι η Σκιάθος, ώστε να αποτελέσει ένα ισχυρό brand name» υπογραμμίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου.

Οι ξενοδόχοι του νησιού μελετούν ήδη τις προοπτικές μόνιμης συνεργασίας με εξειδικευμένα blog πάνω σε θέματα τουριστικής προβολής, προκειμένου να προωθηθεί ακόμη περισσότερο η Σκιάθος.

Παράλληλος στόχος είναι η υιοθέτηση συγκεκριμένων κατευθυντήριων αξόνων, και συμμετοχών σε εκθέσεις του εξωτερικού, προκειμένου να προωθηθούν όλες οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως θρησκευτικός, ιστορικός, περιπατητικός.

«Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει η σκέψη να συμμετέχουμε σε συγκεκριμένες εκθέσεις και να αναπτύξουμε συνεργασία με μεγάλα site του εξωτερικού, προκειμένου να επεκτείνουμε σταδιακά τη σεζόν» επισημαίνει ο κ. Κουκουλάκης.

Η τουριστική ανάπτυξη σε ετήσια βάση και η προσέλκυση τουριστών στη διάρκεια του Πάσχα είναι δύο βασικά πεδία, τα οποία επεξεργάζονται οι ξενοδόχοι της Σκιάθου, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους ξένους τουρίστες, να κατευθύνονται στο νησί του Παπαδιαμάντη, όλες τις εποχές του χρόνου.

«Με τις σωστές ενέργειες, με άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά, σε ηλεκτρονικά και διαδικτυακά μέσα, θα μπορούσε να αποτελέσει σταδιακά δημοφιλή προορισμό για διακοπές όλο το χρόνο η Σκιάθος, θέτοντας στο επίκεντρο όλα τα ιδιαίτερα στοιχεία που διαθέτει» σύμφωνα με τη γενικότερη φιλοσοφία των ξενοδόχων του νησιού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου