ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προβλήματα στα νησιά λόγω βροχόπτωσης

προβλήματα-στα-νησιά-λόγω-βροχόπτωση-627048

Προβλήματα στα νησιά λόγω βροχόπτωσης

Σειρά προβλημάτων προκλήθηκαν στη Σκιάθο και τη Σκόπελο λόγω της αδιάκοπης βροχόπτωσης των τεσσάρων τελευταίων ημερών, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι τοπικές δυνάμεις, δήμοι και ιδιώτες, για την αντιμετώπισή τους.

Στη Σκιάθο ειδικότερα, σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στον Τρούλο και τις Κουκουναριές, αλλά και κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο. Παράλληλα μεταφέρθηκαν φερτές ύλες στο επαρχιακό δίκτυο από τους κάθετους χωματόδρομους, οι οποίοι μετατράπηκαν σε ρυάκια.

Αποτράπηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην οδό Παπαδιαμάντη, που προκλήθηκαν λόγω της ορμητικής καθόδου του νερού, το οποίο μετέφερε εκτός από φερτές ύλες και…χαλάκια από τις εισόδους παρακείμενων οικιών. Επίσης, σημειώθηκε πτώση πεύκου κοντά στην περιοχή Μάραθα, καθώς και στο κοιμητήριο της Σκιάθου. Το έμψυχο δυναμικό του νησιού τέθηκε επί ποδός, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που διήρκεσαν μέχρι προχθές.

Ανάλογη εικόνα σημειώθηκε και στη γειτονική Σκόπελο, όπου τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν εντονότερα στις περιοχές του Πανόρμου και στο Ελιος. Φερτά υλικά μεταφέρθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο Γλώσσας – Σκοπέλου, ενώ δεν έλειψαν οι κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία, στα πρανή του δρόμου. Ιδιοκτήτες εκσκαπτικών μηχανημάτων κλήθηκαν, τέλος, να συνδράμουν την προσπάθεια που καταβλήθηκε προκειμένου να μην εισβάλουν τα νερά της βροχής σε οικίες και καταστήματα των παραπάνω περιοχών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου