ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανεγείρεται το νέο Κέντρο Υγείας στη Σκιάθο

ανεγείρεται-το-νέο-κέντρο-υγείας-στη-σ-630625

Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2015

Σε τροχιά υλοποίησης έχει εισέλθει ο φιλόδοξος στόχος της ανέγερσης του νέου, υπερσύγχρονου Κέντρου Υγείας Σκιάθου, σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Σκιάθου, για το συγκεκριμένο σκοπό, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του νησιού, στο συγκεκριμένο πεδίο.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή συνεχίζονται οι εργασίες στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί, με την προοπτική να ξεκινήσει στο προβλεπόμενο διάστημα η διαδικασία της ανέγερσης του νέου κτιριακού συγκροτήματος.

Η σύμβαση με τον εργολάβο υπογράφηκε στις 20 Νοεμβρίου του 2014, ενώ η χρονική διάρκεια έως την ολοκλήρωση του έργου έχει οριστεί έως τις 20 Νοεμβρίου του 2015.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει με το Δήμο Σκιάθου και το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 1.439.400,92 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του ΕΣΠΑ.

Το νέο υπερσύγχρονο κέντρο υγείας της Σκιάθου θα αποτελείται από δύο κτίρια, σε σχήμα γάμα, τα οποία θα καλύπτουν συνολική επιφάνεια 963 τετραγωνικών μέτρων, σε οικόπεδο έκτασης 3.795 τετραγωνικών, αντίστοιχα.

Το πρώτο κτίριο θα αποτελείται από τμήμα ισόγειο και ένα τμήμα διώροφο με υπόγειο, ενώ το κτίριο β, αντίστοιχα, θα είναι ισόγειο.

Το νέο κτίριο θα είναι υπερσύγχρονο, με όλες τις τεχνικές και επιστημονικές προδιαγραφές, και είναι το πρώτο με αυτή τη μορφή, που ανεγείρεται σε επίπεδο Βορείων Σποράδων.

Συγκεκριμένα, το πρώτο κτίριο θα διαθέτει υδροστάσιο, λεβητοστάσιο, ανελκυστήρα, τεχνικό χώρο, αποθήκες, χώρο καθαρών και ακαθάρτων, ακτινολογικό, αίθουσα μικροεπεμβάσεων, αποστειρώσεων, αίθουσα αναμονής πρώτων βοηθειών, φαρμακείο, αίθουσα εργασίας και μικροβιολογικό. Στον πρώτο όροφο θα βρίσκεται το δωμάτιο για τον εφημερεύοντα ιατρό, αποθήκη, το τμήμα οικονομικής διαχείρισης, δύο αίθουσες νοσηλείας, το γραφείο διευθυντή και γραμματεία.

Το δεύτερο κτίριο, αντίστοιχα, θα διαθέτει τμήμα μαιευτικό, οδοντιατρικό, παιδιατρικό, αναμονή παιδιατρικού, ιατρείο και wc. Είναι προφανές ότι θα πληροί όλες σύγχρονες προδιαγραφές ενός σύγχρονου κέντρου υγείας, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες τεχνικές προδιαγραφές.

Στο οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί, σημειωτέον, το νέο κτίριο, στεγάζονταν μέχρι πρότινος οι δομές και υπηρεσίες του τομέα καθαριότητας, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε άλλα σημεία του νησιού, προκειμένου να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες εργασίες.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου