ΤΟΠΙΚΑ

Αίτημα για ΙΕΚ Αρχαιοφυλάκων στο Βόλο

αίτημα-για-ιεκ-αρχαιοφυλάκων-στο-βόλο-632337

Πρόταση για επιμόρφωση των μελών του κλάδου μέσω μιας νέας δομής

Πρόταση δημιουργίας ΙΕΚ Αρχαιοφυλάκων διατυπώνεται από το Βόλο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επιμόρφωση των μελών του κλάδου, με στόχο να ανταποκρίνονται καλύτερα στο έργο που έχουν αναλάβει.

Η αρχική ιδέα για τη δημιουργία της παραπάνω δομής έχει διατυπωθεί από τον Χαράλαμπο Κωνσταντινίδη, αρχιφύλακα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, και έχει καταστεί γνωστή τόσο στο πανελλήνιο συνδικαλιστικό όργανο, την Πανελλήνια Ενωση Φυλακτικού Προσωπικού, όσο και στην προϊσταμένη αρχή.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Κωνσταντινίδης υπογραμμίζει ότι «ο ρόλος των αρχαιοφυλάκων είναι πολύ σημαντικός, αλλά πρέπει να είμαστε και πιο επιμορφωμένοι, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις καθημερινές απαιτήσεις».

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι οι φύλακες αρχαιοτήτων καλούνται να προστατεύσουν την μεγάλη πολιτιστική μας κληρονομιά, προστατεύοντας τα εκθέματα του Μουσείου, τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και τα νέα ευρήματα που έρχονται στο φως.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή απασχολούνται 40 φύλακες αρχαιοτήτων στην περιοχή μας, από τους οποίους οι 25 απασχολούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου.

Η πρόταση δημιουργίας ΙΕΚ για την επιμόρφωση των μελών του ίδιου κλάδου, που διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τον κ. Κωνσταντινίδη, βασίζεται στο σκεπτικό ότι η περιοχή μας διαθέτει πλούτο αρχαιολογικών ευρημάτων, τα οποία είναι μοναδικά. Φημιζόμαστε για το νεολιθικό μας πολιτισμό, άρα το ζητούμενο είναι να υπάρχει το ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό, που θα συμβάλει στην προστασία της «βαριάς βιομηχανίας» που είναι σύμφυτη με τον πολιτισμό και το αρχαιολογικό έργο στην περιοχή μας αλλά και ευρύτερα.

Οπως αναφέρει παράλληλα ο κ. Κωνσταντινίδης «ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει βοήθεια και από την πλευρά του Δήμου Βόλου, ενώ αυτή τη στιγμή καταρτίζουμε τη λίστα με τους ενδιαφερόμενους».

Οσοι επιθυμούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον κ. Κωνσταντινίδη στο τηλέφωνο 2421025285, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου