ΤΟΠΙΚΑ

Πληθαίνουν οι ενοικιαζόμενες επιπλωμένες κατοικίες

πληθαίνουν-οι-ενοικιαζόμενες-επιπλω-634911

Εκατοντάδες τηλεφωνήματα ενδιαφερομένων σε καθημερινή βάση στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού

Περί τα 100 τηλεφωνήματα δέχονται σε καθημερινή βάση οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού, από κατοίκους της Μαγνησίας, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν άδεια ενοικίασης επιπλωμένων κατοικιών ή επαύλεων που έχουν στην ιδιοκτησία τους.

Στη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών έχουν εκδοθεί δεκαπέντε άδειες, ενώ στο μεταξύ, πληθαίνουν τα ερωτήματα, που καταφθάνουν από τη χερσαία και νησιωτική Μαγνησία, τα νησιά των Βορείων Σποράδων και το Πήλιο.

Τα καινούργια αιτήματα προέρχονται από Σκόπελο, Αλόννησο, Σκιάθο, από τον Αγιο Λαυρέντιο, την Πορταριά, τη Μακρινίτσα, την Αμαλιάπολη και άλλες περιοχές ανά τη Μαγνησία.

Εν αναμονή της θερινής σεζόν, είναι προφανές ότι εντείνονται οι προετοιμασίες προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να διαθέσουν προς ενοικίαση τις εξοχικές κατοικίες ή ακίνητα, αντίστοιχα, που διαθέτουν, σε κατ’ εξοχήν τουριστικές περιοχές. Αρκετοί έχουν ήδη κάνει χρήση του ευνοϊκού νόμου, που τους δίνει τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν ένα επιπλέον εισόδημα, διαθέτοντας προς ενοικίαση επιπλωμένες κατοικίες ή επαύλεις, αφού προηγουμένως κάνουν όλες τις νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, παρατηρείται ανάλογη εικόνα στο πεδίο των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, τα οποίας επίσης μονοπωλούν το ενδιαφέρον αρκετών. Σε αυτή την περίπτωση, βασικό ζητούμενο είναι η μείωση της δυναμικότητας, προκειμένου να απαλλαγούν οι επαγγελματίες από τις εισφορές στον ΟΑΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκεται η διατήρηση πέντε δωματίων από επαγγελματίες που βρίσκονται εν ενεργεία ή στην αντίθετη περίπτωση, όταν οδεύουν προς συνταξιοδότηση, επιλέγουν τη λύση της μεταβίβασης του συνολικού αριθμού των δωματίων εξ ημισείας στα παιδιά τους, προκειμένου να συνεχίσουν την οικογενειακή επαγγελματική δραστηριότητα.

Το προσωπικό της ΠΥΤ Θεσσαλίας, καλείται να διεκπεραιώσει δυσανάλογα μεγάλο όγκο εργασιών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι αυξάνονται κατακόρυφα. Στο μεταξύ, προφανές είναι ότι όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, πληθαίνουν τα αιτήματα για τις επιπλωμένες κατοικίες και όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου