ΤΟΠΙΚΑ

Μύρισε άνοιξη αλλά…

μύρισε-άνοιξη-αλλά-637951

Παροδική επιδείνωση με βροχοπτώσεις το Σαββατοκύριακο και χιόνια στα ορεινά

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, που αγγίζουν τους 20 βαθμούς Κελσίου, συνθέτουν τις ανοιξιάτικες προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του καιρού, που όπως όλα δείχνουν θα διατηρηθούν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, καθώς έπονται βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά.

Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας, θα κυμανθούν μεταξύ 18 και 19 βαθμών Κελσίου στα αστικά κέντρα, έως και αύριο Πέμπτη, ενώ το σκηνικό του καιρού θα διαφοροποιηθεί από την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», η θερμοκρασία υποχωρεί γύρω στους 2-3 βαθμούς, την Παρασκευή και από το βράδυ θα γίνει αισθητή και στη Μαγνησία η μεταστροφή του καιρού. Το βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει ολόκληρη τη Θεσσαλία, θα προκαλέσει βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές. Τα φαινόμενα δεν θα είναι ιδιαίτερα έντονα, αλλά θα σημειωθούν χιόνια στα ορεινά, τόσο της Μαγνησίας, όσο και ολόκληρης της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση, 3 έως 4 βαθμούς, αλλά δεν θα κυμανθεί κάτω από 12 έως 13 βαθμούς Κελσίου, μέσα στην πόλη του Βόλου.

Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να γίνει αισθητή από τη δυτική Θεσσαλία, το πρωΐ του Σαββάτου και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την υπόλοιπη περιοχή. Σταδιακή βελτίωση θα σημειωθεί, ωστόσο, από το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα από τις 10 Μαρτίου ξεκινάει ουσιαστικά η ανοιξιάτικη διάθεση του καιρού, ενώ δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις σχετικά με την μακροπρόθεσμη τάση των μετεωρολογικών συνθηκών, λόγω των πιθανών μεταβολών, που ενδέχεται να σημειωθούν.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου