ΤΟΠΙΚΑ

3.650 πολύτεκνες οικογένειες σε όλη τη Μαγνησία

3-650-πολύτεκνες-οικογένειες-σε-όλη-τη-μαγ-642069

Επιτακτικό αίτημα η επαναφορά της νομοθεσίας για την τιμητική σύνταξη από την πολιτεία

Ουσιαστικά προβλήματα και πρακτικά ζητήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους, αντιμετωπίζουν οι 3.650 πολύτεκνες οικογένειες που ζουν στην περιοχή μας.

Το βασικότερο αίτημα είναι να σκύψει η πολιτεία πάνω στα προβλήματα των πολύτεκνων οικογενειών και να επαναφέρει νομοθετικά, την τιμητική σύνταξη στην πολύτεκνη μητέρα, που έχει σταματήσει να δίνεται την τελευταία τριετία. «Δυστυχώς, για δεύτερη φορά, μας έβαλαν στη διαδικασία να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας μέσω δικαστηρίων» αναφέρει η κ. Τάνια Πράπα, πρόεδρος της Ενωσης Πολυτέκνων Μαγνησίας και προσθέτει ότι «ζητάμε την επαναφορά της τιμητικής σύνταξης στην πολύτεκνη μάνα και παράλληλα να πάρουμε αναδρομικά το ποσό που σταμάτησε να δίνεται τα τρία τελευταία χρόνια, με δικαστική απόφαση».

Στόχος και πρόθεση των πολύτεκνων της περιοχής μας, είναι να θέσουν όλα τα καίρια ζητήματα που τους απασχολούν, υπόψη της κυβέρνησης, ζητώντας την επίλυσή τους. Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν υπόψη των άνωθεν κρατούντων, είναι, σημειωτέον, η εφαρμογή της εξισωτικής, με πιο ευνοϊκούς όρους, για τους πολύτεκνους αγρότες.

«Επίσης θέλουμε να ζητήσουμε όσες πολύτεκνες οικογένειες δεν έχουν κάνει χρήση της μητρικής άδειας κι έχουν 5-6 παιδιά, να μπορούν αναδρομικά να την λάβουν οι πολύτεκνοι γονείς, είτε ο πατέρας είτε η μητέρα» επισημαίνει η κ. Πράπα, η οποία εξηγεί ότι πρόκειται για άδεια εννέα μηνών, την οποία δικαιούται είτε ο πατέρας είτε η μητέρα, μετά τη γέννηση ενός παιδιού.

Η ευνοϊκότερη μεταχείριση στις μεταγραφές φοιτητών οι οποίοι προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες, προκειμένου να σπουδάζουν στον τόπο διαμονής τους, απασχολεί ιδιαίτερα τα μέλη του ίδιου συλλόγου. «Δεν θέλουμε λόγω της κρίσης να μένουν στο σπίτι και να μην έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν αυτά τα παιδιά, λόγω αδυναμίας των γονέων να καλύψουν το κόστος των σπουδών τους, καθώς οι περισσότεροι έχουν μείνει άνεργοι» υπογραμμίζει η πρόεδρος του συλλόγου.

Η περίοδος που διανύουμε, αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη για δεκάδες πολύτεκνους γονείς, οι οποίοι ζητούν την πρόνοια της πολιτείας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν καθημερινά πρακτικά ζητήματα. Στο σημείο αυτό η κ. Πράπα τονίζει ότι «η διακοπή επιδομάτων που δίδονταν στους πολύτεκνους, αποτελεί ένα ακόμη πρόβλημα, διότι τα χρήματα που δίδονταν, ενίσχυαν τον οικογενειακό προγραμματισμό».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, εντείνονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται εκ των ενόντων για την στήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. «Με τη στήριξη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε, συνδράμουμε με το υστέρημά μας, εκ των ενόντων, όποια πολύτεκνη οικογένεια αντιμετωπίζει πρόβλημα» επισημαίνει η κ. Πράπα, η οποία δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι οι πολύτεκνοι αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου