ΤΟΠΙΚΑ

Μαθήματα αστρονομίας μέσω διαδικτύου

μαθήματα-αστρονομίας-μέσω-διαδικτύο-643833

Εκατόν είκοσι τέσσερις μαθητές από όλη την Ελλάδα πλαισιώνουν την πρωτότυπη δράση της Εταιρείας Αστρονομίας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετέχουν 124 λάτρεις της αστρονομίας στα μαθήματα αστρονομίας εξ αποστάσεως, που ξεκίνησαν την 1η Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου. Τα διαδικτυακά μαθήματα πραγματοποιούνται για πρώτη φορά σε πανελλαδική βάση και προσελκύουν το ενδιαφέρον μαθητών κάθε ηλικίας, από διάφορες περιοχές όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, ακόμη και Κρήτη.

Οι ηλικίες των εγγεγραμμένων ποικίλλουν, καθώς έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα συμμετοχής μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, αλλά και ενήλικες, άνω των 60 ετών.

Οι μαθητές, που συμμετέχουν διαδικτυακά, έχουν εγγραφεί κανονικά και τους έχει αποσταλεί ήδη το βιβλίο της πρώτης τάξης. Τα μαθήματα στέλνονται διαδικτυακά, με ειδικό κωδικό για κάθε μαθητή και είναι βιντεοσκοπημένα. Πρόκειται, σημειωτέον, για τα ίδια μαθήματα που παρακολουθούν οι μαθητές που κάθονται στα θρανία του σχολείου το οποίο λειτουργεί στο Βόλο, από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου.

Βασική προϋπόθεση είναι η μελέτη του υλικού, προκειμένου να συμμετέχουν οι μαθητές εξ αποστάσεως στις διαδοχικές εξετάσεις, οποίες θα πραγματοποιηθούν το Μάρτιο, τον Απρίλιο και το Μάιο. «Πρόκειται για μια διαδικασία αρκετά μεγάλη και χρονοβόρα, την οποία αναλάβαμε να φέρουμε εις πέρας εκ των ενόντων» όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, Κώστας Μαυρομμάτης.

Τα θέματα των δύο πρώτων τεστ θα διαβιβασθούν στους μαθητές από τα προσωπικά e-mails τους, ενώ το τρίτο τεστ θα κληθούν οι μαθητές να το γράψουν στην έδρα της εταιρείας, στον Βόλο, όπως προαναφέρθηκε, τον Μάιο.

Ολοι οι μαθητές προάγονται στην επόμενη τάξη ή απολύονται, λαμβάνοντας τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών, στον οποίο αναγράφεται ο βαθμός επίδοσής τους. Η τελετή απονομής των τίτλων σπουδών και των απολυτηρίων θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο σε ημερομηνία και ώρα που θα ορίσει η Εταιρεία.

Η διάρκεια των μαθημάτων είναι τρία χρόνια, ενώ εκτιμάται ότι την επόμενη διετία, οι μαθητές εξ αποστάσεως θα αυξηθούν σε τετρακόσιους περίπου. Η πρωτοποριακή προσπάθεια που ξεκίνησε από το Βόλο για να κάνει ήδη το γύρο της Ελλάδας, ξεκίνησε με αξιώσεις και πολύ θετικές προοπτικές, με δεδομένο το ενδιαφέρον του κόσμου για το συγκεκριμένο αντικείμενο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου