ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες αγιογράφοι σε Αμερική και Αυστραλία

βολιώτες-αγιογράφοι-σε-αμερική-και-αυ-643855

Απόφοιτοι της Σχολής «Δια χειρός» αναζητούν εργασία στο εξωτερικό

Αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των μαθητών της Σχολής Αγιογραφίας «Δια χειρός», καθώς Βολιώτες διαφόρων ηλικιών αναζητούν επαγγελματική αποκατάσταση μέσω της συγκεκριμένης τέχνης, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Οι αγιογράφοι είναι ευπρόσδεκτοι από τους ομογενείς σε Αμερική και Αυστραλία, προκειμένου να αγιογραφήσουν τους ναούς που ανεγείρονται και στις δύο ηπείρους. Το παραπάνω φαινόμενο γίνεται εντονότερο σε εποχές κρίσης και ήδη απόφοιτοι της Σχολής έχουν στραφεί προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, αναζητώντας μόνιμη επαγγελματική απασχόληση στο εξωτερικό.

Η Σχολή Αγιογραφίας «Δια χειρός» της Μητρόπολης Δημητριάδος συμπληρώνει αισίως δεκαέξι δημιουργικά χρόνια και συγκεντρώνει στους κόλπους της σταθερό αριθμό μαθητών. Ογδόντα συμπολίτες κάθε ηλικίας, όχι μόνο από την περιοχή μας, αλλά και από άλλες Θεσσαλικές πόλεις, παρακολουθούν μαθήματα Αγιογραφίας στη συγκεκριμένη Σχολή, αξιοποιώντας δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. «Γενικώς, υπάρχει μια στροφή προς την αγιογραφία και διαπιστώνω ότι εξασφαλίζουν αρκετοί μαθητές της «Δια χειρός» την επαγγελματική τους απασχόληση, διότι υπάρχει ζήτηση και πολλοί δημιουργούν τα δικά τους εργαστήρια» αναφέρει ο διευθυντής της Σχολής, π. Δημήτριος Κατούνης.

Παράλληλα, ωστόσο, υπάρχουν επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, απόφοιτοι Πανεπιστημιακών Σχολών, οι οποίοι αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους στα μαθήματα αγιογραφίας, ενώ απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, αντίστοιχα, διευρύνουν το πεδίο της γνώσης, μέσω της συγκεκριμένης Σχολής.

«Γενικώς διατηρείται το ενδιαφέρον για την αγιογραφία. Είμαστε μια Σχολή που έχουμε κίνηση, γενικώς είναι ευοίωνα τα πράγματα από άποψη συμμετοχής του κόσμου, αλλά το μόνο πρόβλημα είναι η δυσκολία που αντιμετωπίζουν στο οικονομικό σκέλος αρκετοί συμπολίτες μας» υπογραμμίζει ο π. Δημήτριος.

Η κρίση είναι ένας λόγος που στρέφει το ενδιαφέρον του κόσμου προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και διατηρείται, όπως όλα δείχνουν, αμείωτο, με την ελπίδα της επαγγελματικής αποκατάστασης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου